Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik prvaka

Veber: Nurkića bismo prodali samo ako nam dođe nemoralna ponuda

Mladen Veber
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
12.06.2014.
u 10:30

Trener Repeša našem je klubu donio novu dimenziju, kaže Veber.

Prvi naslov prvaka uvijek je najslađi. Baš kao i prve ljubavi. Baš kao i prvi zarađeni milijun biznismenima. To su neke čarobne granice čije se prelazak posebno pamti. Nakon vrlo tvrde finalne serije s Cibonom, Cedevita se domogla svog prvog naslova prvaka Hrvatske, rekli bismo tek sada jer po ulaganjima trebalo se to već dogoditi. Neizravno je to priznao i predsjednik kluba Mladen Veber:

– Sigurno bi nam bilo draže da se prvi naslov dogodio i prije, no i sada je slatko. Prvi finale izgubili smo od Zagreba, no meni je veće razočaranje bio poraz od Cibone godinu potom. Ja to snažno proživljavam i treba mi neko vrijeme da shvatim da je to samo sport.

Baš taj put, Cedevita nije osvojila naslov ponajprije zbog svog sadašnjeg trenera Jasmina Repeše jer on je te godine vodio Cibonu.

– Dovođenjem Jasmina Repeše napravili smo veliki iskorak. On je veliki radnik i znalac i donio je novu dimenziju ovom klubu.

Priznaje da im je kao klubu trebalo neko vrijeme da shvate da na dobrim trenerima ne treba štedjeti.

– Prihvatili smo to ono ljeto kada smo angažirali Božu Maljkovića od kojeg smo kao starog vuka očekivali da će nešto napraviti. Bila je to velika investicija, ali nam se nije posrećilo.

Enigma oko Maljkovića

Štoviše, Božo je svojevoljno napustio klub.

– Meni je i dalje enigma zašto je on otišao. Koliko znam, postoji ta teorija da je ljutit na mene zbog navodne nekooperativnosti, no ja sam tu miran. Nama u Atlantic Grupi klub je velika radost, no to je i jedan od naših brendova, poput tvrtki. I kao što se ja ne družim svakim dan s direktorima naših tvrtki, tako i na ovo gledam. Klub treba imati svoj život, a ja ne mogu biti uvijek na raspolaganju jer poslovne su obveze prioritetne i one hrane klub.

Ima li Cedevita potrebu za profesionalnim (do)predsjednikom, poput Dinama?

– Uz direktora Novosela i sportskog direktora Mamića za to nema potrebe. Mi smo njih uzeli netom nakon okončanih igračkih karijera i oni se još trebaju usavršavati u poslovnim vještinama, no ja sam jako zadovoljan kako su napredovali.

Klub je napredovao do Eurolige, i to drugi put.

– Naš je cilj da ne budemo prolaznici i da svake godine igramo Euroligu, a ako je to Eurokup da u tom natjecanju pucamo visoko. U Europi i u regiji smo već prepoznati, a najslabije smo tretirani u Hrvatskoj no i to će doći na svoje. Imamo veliku želju i strast, veliko sportsko srce i uređeni sustav koji nikome ne šteti. Za sljedeću sezonu želja nam je da kostur ove momčadi ostane i da ga nadogradimo s nekoliko pojedinaca.

A o pojedinostima predsjednik nije htio govoriti pa nismo saznali hoće li ostati junak finala Goran Suton, prvi centar Miro Bilan, Amerikanac Nolan Smith ili kapetan Marino Baždarić.

– Sa svima ćemo razgovarati, no Smitha će biti najteže zadržati jer on ima ponuda s razine više. Što se pak Baždarića tiče, on je uvijek dobrodošao u klub i jednom kada prestane igrati, podignut ćemo njegov dres s brojem 45 jer je prošao s klubom sve najvažnije stvari. Priznajem, on je moj ljubimac, no ja jako volim i naše mlade snage.

Mlad i lud, takve volimo

A jedan je od tih mladih je i 20-godišnji centar Jusuf Nurkić oko kojeg se motaju bogati turski klubovi Efes i Fener? Jeste li ga spremni prodati za milijun eura?

– To je odšteta za ljeto 2015., a ovo ljeto on i nema opciju izlaska iz kluba. Prodat ćemo ga jedino uz nemoralnu ponudu, jer on kakav jest, mlad i lud, donosi nam pozitivnu energiju koju ja kod mladih igrača volim.

Upravo će golobradi košarkaši biti segment kojim će se klub sve više baviti.

- Mi moramo privlačiti još više mladih košarkaša, ne samo hrvatskih nego i iz regije. Razmišljamo o projektu A-1 ligaša gdje bi se ti mladi mogli kaliti za Cedevitu, klub iz vrha ABA lige i stabilnog euroligaša.

>>Cedevita i Cibona naći će se i u rujanskom finalu kupa "Dražen Petrović"

Komentara 7

Avatar petrolio
petrolio
11:28 12.06.2014.

ma koga briga za cedevitu?!? da cibona ima pola njihovog budžeta rasturala bi ih!

Avatar mohito
mohito
11:18 12.06.2014.

cedevita je klub ratnog profitera za kojeg navijaju samo zaposlenici atlantika i dojdeki u zagreb, ali niti jedan zagrepcan, tak da si nurkic i cedevita pasu - nurkic ko igrac dobar, ali veliki partizanovac i srbin i s tim se voli hvalit i provocirat po medijima…dakle pase u cedevitu...

Avatar vaha
vaha
13:32 12.06.2014.

covjece, danas repka otvara s brazilom, 2 milijarde ljudi ce to gledat a vecernjaku je glavna vijest ovaj celavac i njegov beznacajni klub koji ima 3 navijaca i jednu titulu u svojoj petogodisnjoj povijesti za koju ionak nikog nije briga jer je domace kosarkasko prvenstvo postalo beznacajno - kolko je to onaj ratni profiter platil da ovo bude udarna vijest danas?…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije