Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA CIBONE

Slavica raskošnim izdanjem "šarmirao" NBA skaute

Cibona - Mega Leks
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/10
13.12.2016.
u 23:32

Ciboni je nadigrala Mega Leks i ima skor 3-6 pa joj predstoji velika borba za prolaz dalje što može osigurati ulaskom među prva četiri od osam klubova u skupini

Premda bez Željka Šakića, kojem je ozlijeđena šaka, košarkaši Cibone s lakoćom su pobijedili Mega Leks (87:77) i tako izborili treću pobjedu u Fibinoj Ligi prvaka (3-6) što ih ostavlja u igri za prolaz dalje u tom natjecanju.

Premda je bilo priča kako bi Ciboni odgovaralo da izgubi i da na koncu bude posljednja u skupini te se tako oslobodi nastupanja u Europi i igranja tri utakmice tjedno što je za ovu momčad ubitačno, cibosi izgubiti "nisu znali". Štoviše, grizli su kao da je riječ o nekoj utakmici za naslov, a posebice se isticao Nik Slavica (25 koševa, 9 skokova, 5 asistencija, 4 osvojene lopte) koji je sjajno nadomjestio neigranje startnog krilnog-centra Šakića.

- Nekolicina NBA skauta došla je vidjeti neke druge igrače, a vidjeli su Slavicu koji je bio generator naše energije. Bio je sjajan u oba smjera - pohvalio je Mulaomerović svog mladog igrača kojeg je na prošloj presici kritizirao.

- Taj dan nisam imao dobar pristup, no s dobrim treningom sve se popravlja - kazao je Slavica koji je izveo zakucavanje sezone, preko Tejića.

- Ja sam još mlad, moje tijelo se još razvija, puno sam teži i snažniji nego lani, a moje ruke duže su pet centimetara - dodao je 19-godišnji cibos.

Megin trener Dejan Milojević požalio se da je njegova momčad dozvolila domaćinu čak 36 koševa iz kontri, dok se Cibonin strateg pohvalio sa čak 28 asistencija:

- Možemo mi kontraški biti još i bolji od ovoga. Dugo nismo takvo što imali kao što je 28 asistencija, a bilo je i lijepih poteza, no izgubili smo bitku u skokovima. Ipak, pobijedili smo i sada se moramo boriti do kraja, da pokušamo izboriti drugi krug Lige prvaka. A najgore će biti ako ćemo morati igrati Fibino drugo natjecanje, njihov Eurokup, jer tri utakmice tjedno doista su iscrpljujuće.

Suglasio se s Mulom i kolega mu Milojević:

- Mi igramo dvije utakmice tjedno pa to uz putovanja nije lako, a kamoli tri. Svojedobno sam za Budućnost igrao tri utakmice tjedno i to je bilo nešto jako teško. Bilo je mnogo ozljeda i ja Ciboni želim da ih one mimoiđu. Tri utakmice tjedno, u ovakvim uvjetima, momčad s ovih prostora ne može igrati.

Pored Slavice, dvoznamenkasti cibosi bili su još Ante Žižić (14) i Emir Sulejmanović (12), a kapetan Rozić (9 koševa) istaknuo se sa čak 5 ukradenih lopti i 4 asistencije. Kod gostiju, koji sad imaju 2-7 i dijele začelje s crnogorskim Mornarom, najviše su zabili Rade Zagorac (16) i Ognjen Jaramaz (14), momci s početka ove priče, koji su pod lupom NBA klubova i oni su ti zbog koji su NBA skauti primarno navratili. A vidjeli su Nika Slavicu u njegovoj raskošnom izdanju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije