Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA ZA IZBORNIKOM

Stručni savjet prihvatio Petrovićevo izvješće iz Rija i Torina

Aleksandar Petrović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
13.12.2016.
u 16:40

Pretpostavljamo da je Perasović i ovaj put jedan od tih “nekoliko” kandidata, baš kao i često spominjani Talijan hrvatskih korijena Trinchieri, trener euroligaša Bamberga, ali i Anzulović, Mršić, Nazor....

Stručni savjet HKS-a održao je sjednicu u nepotpunu sastavu. Nazočni su bili predsjednik Rađa te Naglić, Mance i prof. dr. Knjaz, a nije bilo Kukoča (živi u SAD-u) ni tri klupska trenera.

Mulaomerović (Cibona) i Mršić (Cedevita) imaju važne europske utakmice - Cibona večeras protiv Mega Leksa, a Cedevita sutra u Njižnom Novgorodu - pa nisu htjeli izostati s treninga, a nije došao niti Zadrov trener Plantak.

No, i bez njih, Stručni savjet iznjedrio je imena kandidata za muškog izbornika o kojima predsjednik Rađa nije htio govoriti:

- Imamo nekoliko kandidata s kojima ćemo razgovarati ali tek nakon što, u najkraćem roku, vidimo da li kod tih istih ima ikakvih tehničkih prepreka.

Ako nam je dozvoljeno čitati između redaka, pretpostavljamo da je riječ o provjeri da li bi klubovi mogućih kandidata dopustili svom treneru da paralelno vodi neku reprezentaciju. Da se ne dogodi isto što i s Perasom proljetos kada je ovaj vrsni trener imao želju ponovo preuzeti Hrvatsku, ali mu to nije dozvolio gazda kluba.

A pretpostavljamo da je Perasović i ovaj put jedan od tih “nekoliko” kandidata, baš kao i često spominjani Talijan hrvatskih korijena Trinchieri, trener euroligaša Bamberga, ali i Anzulović, Mršić, Nazor.... Među onima s kojima, i o kojima će se, razgovarati jest i ovoljetni izbornik Aco Petrović čije je olimpijsko izvješće bilo na dnevnom redu sjednice.

Štoviše, ono je kao takvo i prihvaćeno što u ovom slučaju ne znači i da se Petroviću produžuje mandat nego samo da može ući u široku konkurenciju za izbornika koji će voditi reprezentaciju na sljedećem Eurobasketu.

Komentara 1

Avatar links
links
11:47 15.12.2016.

nešto bi napisao ali obrisati će me pa neću napisati da je talijan daleko najbolje riješenje zbog toga jer su ostali.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije