Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstečajna nagodba

Željko Kerum opet otvara svoje dućane

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
15.07.2014.
u 19:31

Dug prema državnim institucijama i tvrtkama umanjen 
je za 30 posto

Vjerovnici Keruma d.d. prihvatili su plan financijskog restrukturiranja bivšeg trgovačkog diva. Trgovački sud u Splitu je nakon toga odobrio predstečajnu nagodbu i Željko Kerum, bivši splitski gradonačelnik, ponovno otvara maloprodajne trgovine.

Dugovi Keruma d.d. narasli su na 1,7 milijardi kuna, a među dugom listom vjerovnika su tvrtke povezane s Kerumom i njegovom obitelji, bivša supruga, ali i tvrtke u vlasništvu Ivice Todorića, brojni dobavljači, banke i državne institucije. Za restrukturiranje su digli ruku vjerovnici čija potraživanja premašuju dvije trećine duga, od čega je dobar dio otišao na potraživanja bivše supruge (25 milijuna) i njezina hotela Central koji potražuje 75 milijuna. Za predstečajnu nagodbu bila je i Zagrebačka banka, Svaguša, obrt Biškić, Todorićeve tvrtke... Kerum d.d. na popisu vjerovnika ima 715 dobavljača, 110 tijela javne uprave i tvrtki u državnom vlasništvu, devet financijskih institucija i deset povezanih društava.

Dug prema državnim institucijama i tvrtkama umanjen je za 30 posto, otplata je reprogramirana na pet godina, uz jednu godinu počeka i kamatu od 4,5 posto. Financijske institucije svoja potraživanja reprogramirat će na pet godina uz umanjenu kamatnu stopu. Željko Kerum tvrdi da njegova imovina dvostruko nadmašuje ukupna dugovanja koja ima pa mu plaćanje dugova neće biti problem.

Potrebno mu je vrijeme kako bi prodao nekretnine, a time ga je dobio. Prve trgovine trebao bi otvoriti do kraja srpnja, na magistrali u Kaštelima i u splitskom Koteksu. Predstečajni postupak vodi se za još dvije Kerumove tvrtke, Nevu Kerum d.o.o. i Adriatic d.d. Za hotel Marjan, čija ga je kupnja i rekonstrukcija i povukla u ponor, još traži kupca.

>> Kerum: 'Mnogi misle da je moja politička karijera gotova. Na njihovu žalost, nije!'

Komentara 5

CI
cinbenik
08:22 17.07.2014.

Bitno je da je on napravio kriz..........U znak zahvalnosti za toliko steceno bogastvo,"hraneci" izbjeglice,humanitarnim pomocima koje su stiozali iz vana........pa se papirnato vozile za BiH ,a "ponesto" se prodavalo u radnjama..........Nitko nikada nije primijetio da se roba naglasena na "humanitarna" kojoj je zabranjena prodaja i trgovina,nalazila u trgovinama sirom Hrvatske,a izbjeglice kopovale tu istu robu,prehranjivajuci sebe i obitelji,a pojedinci bogatili na namjenskoj izbjeglickoj logistici.............

FL
feliks.lorenz.33
05:03 16.07.2014.

Bit će dobro ako prihodima bude vratio svoj lanac dugova.

PI
prava istina
07:27 16.07.2014.

Da li to isto nisu mogli napraviti i Pevecima?! Ne, odlučili su ih osobno uništiti. Stvarno grozno i u stilu ove države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije