Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREDITNE KARTICE

Turistička potrošnja na Visu rasla 17 posto

kartice
Foto: Bostjan Tacol/Zurnal24/PIXSELL
11.11.2013.
u 15:39

Prema podacima kartičara, najviše su potrošili Nijemci, 116 milijuna eura, s godišnjim rastom od 45 posto. Solidna je i potrošnja Britanaca koji su ostavili 85 milijuna eura i Norvežana sa 65 milijuna eura

Europski su turisti u Hrvatskoj od travnja do rujna na Visa kartice potrošili 665 milijuna eura, 17 posto više nego u istom razdoblju lani. Rast potrošnje poklapa se s porastom broj turista.

Prema podacima kartičara, najviše su potrošili Nijemci, 116 milijuna eura, s godišnjim rastom od 45 posto. Solidna je i potrošnja Britanaca koji su ostavili 85 milijuna eura, Norvežana sa  65 milijuna eura, Francuza sa 52 milijuna i Talijana sa 48 milijuna eura, potrošenih na Visu.

- Hrvatska je još jednom dokazala da je atraktivna destinacija za turiste, posebno iz sjeverne Europe, koji troše značajne iznose novca tijekom putovanja - kažu u Visi i prognoziraju rast potrošnje i u budućnosti.  

Osim iznosa, rastao je i broj transakcija, 42 posto. Najviše se plaćao smještaj, gorivo i zabava, a zanimljiv je podatak da je potrošnja na zabavu rasla čak 43 posto. Najveći je rast potrošnje na brzu hranu, čak 95 posto, a nije se štedilo ni u restoranima, koji bilježe 34 posto bolji promet, i barovima gdje je potrošnja rasla 36 posto

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije