Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada objavila

Samoubojstva Japan koštaju 32 milijarde dolara

burza japanska
arhiva VL
08.09.2010.
u 07:44

Japanski premijer Naoto Kan vjeruje da je iznimno visok broj samoubojstava prošle godine izravna posljedica ekonomske krize.

Japanska vlada priopćila je da su samoubojstva i depresija prošle godine koštali ekonomiju te zemlje 32 milijardi dolara. To je prvi put da je Japan objavio takve podatke, a BBC prenosi kako se oni odnose na izgubljene prihode i troškove liječenja. 

Japanski premijer Naoto Kan vjeruje da je iznimno visok broj samoubojstava prošle godine izravna posljedica ekonomske krize. Zbog toga je vlada osnovala posebnu radnu skupinu za smanjenje broja suicida. No, slične je probleme Japan imao i prije krize. Proteklih 12 godina u toj se dalekoistočnoj zemlji svake godine ubije više od 30.000 ljudi, rekao je neimenovani dužnosnik japanskog ministarstva zdravstva, rada i socijalne pomoći. Lani ih se ubilo više od 32.000.

Ključne riječi

Komentara 1

SC
scary
10:39 08.09.2010.

japan gubi na samoubojstvima, ali RH će od njih još i profitirat kad se umirovljenici počnu vješat jer nemaju za režije. ma odurno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije