Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedni pregled

Promet porastao, prevladavali dobitnici

ZSE
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
10.07.2015.
u 18:49

Sedam od deset najlikvidnijih izdanja tjedan je završilo u plusu. Tjedne promjene najlikvidnijih kretale su se u rasponu od +4,44 posto do -0,25 posto

Aktivnost ulagača na Zagrebačkoj burzi, u proteklom tjednu blago je porasla te je redovni dionički promet iznosio 42 milijuna kuna, što predstavlja rast od 3,2 milijuna kuna, odnosno uvećanje od 8,2 posto. Deset najlikvidnijih sakupilo je 30 milijuna kuna prometa što predstavlja 72 posto ukupnog tjednog prometa, piše hrportfolio.

Sedam od deset najlikvidnijih izdanja tjedan je završilo u plusu. Tjedne promjene najlikvidnijih kretale su se u rasponu od +4,44 posto do -0,25 posto. Promet veći od milijun kuna sakupilo je deset izdanja, dok je ukupno 14 izdanja trgovano u iznosu  većem od pola milijuna kuna.

Indeks Crobex je u odnosu na tjedan ranije pao za 0,12 posto te je tjedan završio na 1.744,21 bodova. Crobex10 bilježi tjedni rast od 0,46 posto na 1.017,03 boda.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>>ZSE DANAS: Valamar Riviera i dalje u fokusu, Crobex (-0,17%)

>>Loš tjedan za fondove

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije