Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANORAD ČAKOVEC

Osumnjičeni direktor odlazi s dužnosti, no ostaje u tvrtki

Andrej Gregorec
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
27.02.2014.
u 16:43

- Nije istina da sam dobio otkaz. Dogovorio sam s gradonačelnikom samo sporazumni raskid ugovora za radno mjesto direktora - kaže Andrej Gregorec, koji je tvrtku vodio 15 godina

Andrej Gregorec (61) više neće biti direktor Stanorada, čakovečke gradske tvrtke. Dogovorio je sporazumni odlazak s mjesta direktora, no ostat će raditi u Stanoradu, samo što još točno ne zna na kojem radnom mjestu.

Gregorec tvrdi da odlazak s direktorske dužnosti nema veze s pokretanjem istrage zbog utaje poreza. Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je, naime, pred Općinskim sudom u Čakovcu u prosincu optužnicu protiv njega i tvrtke zbog kaznenih djela utaje poreza ili carine, te nezakonitog vođenja poslovnih knjiga. Kad je afera izbila u javnost, Gregorec, šogor pokojnog SDP-ovog gradonačelnika Branka Šalamona, ponavljao je da neće podnijeti ostavku.

- Nije istina da sam dobio otkaz. Dogovorio sam s gradonačelnikom sporazumni raskid ugovora za radno mjesto direktora. O tome smo već prije razgovarali jer će u Stanoradu doći do restrukturiranja. Bio sam u dilemi i napokon odlučio. To nema veze s istragom koja može trajati još godinu ili dvije - tvrdi Gregorec, te dodaje da će ostati raditi kao savjetnik, tehnički voditelj ili nešto slično.

O tome će još razgovarati s gradonačelnikom Stjepanom Kovačem, koji je danas potvrdio da je s Gregorcem dogovorio "makne s mjesta direktora". Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo tereti ga se da je tijekom 2011. i 2012., kao direktor tvrtke koja upravlja stambenim zgradama, koristio pravo na odbitak pretporeza po računima raznih dobavljača za investicijske radove na zgradama, iako se računi ne odnose na Stanorad.

 - Trebali su biti evidentirani u odvojenom knjigovodstvu stambenih zgrada, ali on ih je evidentirao u poslovnim knjigama tvrtke i tako neosnovano iskoristio pretporez, čime je umanjio obvezu plaćanja PDV-a u iznosu većem od 180.000 kuna - objasnili su u ODO-u, koje ga tereti i da nije platio PDV u iznosu od gotovo 80.000 kuna na prijenos prava vlasništva za stan i garažu. Sumnjiči ga se i da nije po zakonu vodio poslovne knjige. Gregorec, koji je Stanorad vodio 15 godina, optužbe odlučno odbacuje.

Komentara 1

CA
campa
17:51 27.02.2014.

Ovo je čisto politički progon.Pa čovjek je radio po napucima dobre partijske tradicije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije