Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isplata

Optima Telekom isplatio kamate na korporativne obveznice

Matija Martić, Optima
VL
02.02.2011.
u 12:57

Optima Telekom isplatio je vlasnicima korporativnih obveznica tvrtke 22,812.500 kuna kamata za 2010.

Optima Telekom isplatio je vlasnicima korporativnih obveznica tvrtke 22,812.500 kuna kamata za 2010. Iznos kamata uplaćen je 28. siječnja 2011. na račun Središnjega klirinškog depozitarnog društva (SKDD) koje će sredstva raspodijeliti na račune vlasnika obveznica.

Kamate na korporativne obveznice isplaćuju se na redovnoj godišnjoj bazi sukladno aranžmanu utvrđenom prilikom izdavanja obveznica. Optima Telekom plasirala je korporativne obveznice na domaće financijsko tržište početkom 2007. kada je prikupljeno 250 milijuna kuna. Sredstva koja su tada prikupljena iskoristila su se za refinanciranje kreditnih obaveza.

 – Mnogi ulagači prepoznali su tržišni potencijal Optima Telekoma te se njihovo povjerenje pokazalo opravdanim kada su se odlučili uložiti u razvoj tvrtke. Za razliku od konkurencije Optima ima reguliran status upotrebe DTK mreže, vlastitom infrastrukturom pokriva 50 posto potencijalnog tržišta te u 2011. očekuje rast od 15 posto – rekao je predsjednik uprave Optima Telekoma Matija Martić.

 S izdavanjem korporativnih obveznica Optima Telekom dugoročno se orijentirala na tržište kapitala te je ustanovila stabilan krug ulagača. Zahvaljujući konstantnom ulaganju mreža Optima Telekoma sagrađena je u skladu s najnovijim tehnologijama i zapadnoeuropskim standardima te se tijekom 2013. očekuje kapitaliziranje ulaganja i početak poslovanja s dobiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije