Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjedni pregled

Odličan tjedan za fondove, ZB euroaktiv u porastu

fondovi
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
29.06.2015.
u 18:10

Protekli tjedan je od 77 aktivnih otvorenih investicijskih fondova poraslo njih 69, a 23 fonda ostvarila su rast veći od jedan posto. Samo je osam fondova tjedan završilo u crvenom.

Promatrano od početka godine kod fondova prevladavaju pozitivni tjedni rezultati, naime od ukupno 26 tjedana, 17 je bilo pozitivnih. Sumarno su fondovi u zadnja 67 tjedna zabilježili 54 pozitivna tjedna.

Među deset fondova s najvećim tjednim rastom nalaze se dionički i tri posebna fonda. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +2,95 do -0,97 posto. Od 29 dioničkih fondova u proteklom tjednu 22 su porasla. Najviše je vrijednost uvećana fondu ZB euroaktiv koji je ostvario tjedni rast od +2,95 posto i postao dobitnik tjedna među svim fondovima, javlja hrpotrfolio.hr.

Cijeli članak pročitajte ovdje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije