Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI VLASNICI

Od Imperiala i Sunčanog Hvara državi oko 400 milijuna kuna

Sunčani Hvar
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
18.07.2016.
u 16:31

Prodaja 50,08 posto državnog udjela u rapskom Imperialu i 30 posto dionica Sunčanog Hvara

Na sjednici Centra za restrukturiranje i prodaju u utorak potvrdit će se prodaja 50,08 posto državnog udjela u rapskom Imperialu tvrtki Valamar Riviera koja je zajedno s AZ društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima predalo početkom ovoga mjeseca obvezujuću ponudu.

Donijet će se i odluka o prodaji oko 30 posto dionica Sunčanog Hvara slovačkom Prime Tourist Resortsu, koji je dio grupacije CPI i koji drži 61,95 posto Sunčanog Hvara te koji je u skladu sa zakonom nedavno objavio javnu ponudu za preuzimanje preostalih dionica hvarske kompanije.

Država će od te dvije prodaje dobiti oko 400 milijuna kuna. Imperial se prodaje već dugi niz godina, i iako je pisma namjere bilo, nikada nisu dostavljene obvezujuće ponude. Valamar Riviera ima 25 hotela i ljetovališta i 13 kampova i jedan je od najvećih ulagača u hrvatski turizam. U 12 godina uloženo je 2,6 milijarde kuna.

AZ obvezni mirovinski fondovi najveći su institucionalni investitor u Hrvatskoj, a sve se jače okreću turističkom sektoru. Kako su Slovaci preuzeli većinski udjel u Sunčanom Hvaru, država se je odlučila na prodaju svog udjela. Prvotno nisu htjeli svoj udjel prodati Slovacima, nego su raspisali natječaj ali za cijenu od 28 kuna po dionici nije bilo interesa. Iako je postojala namjera da se raspiše novi natječaj po nižoj cijeni, ipak, zbog tehničke vlade to nije učinjeno, te je odlučeno prodati dionice slovačkom PTR-u, koji bi nakon kupnje držao više od 90 posto Sunčanog Hvara. 

>> Sunčani Hvar u pet mjeseci ostvario 15 posto veće prihode

Komentara 1

DU
Deleted user
08:51 19.07.2016.

Fala bogu da su krenuli privatizirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije