Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudbina

Nagodba za Živogošće sudu suprotna – javnom moralu

jozo ćaleta
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
12.02.2014.
u 21:45

Za suca Jozu Ćaletu nemoralno je da se imovina vrijedne makarske hotelske kuće kupi za samo 21,66 milijuna kuna.

Trgovački sud u Splitu odbio je 4. veljače predstečajnu nagodbu Hotela Živogošće uz ocjenu da je ta nagodba suprotna javnom moralu. Na takvu odluku pristigla je i žalba tog turističkog društva. Za suca Jozu Ćaletu nemoralno je da se imovina makarske hotelske kuće, koja ima iznimnu vrijednost, kako stoji u obrazloženju presude, kupi za 21,66 milijuna kuna. No, upitna je ta vrijednost zna li se da je temeljni kapital društva 112 milijuna, a akumulirani gubitak čak 252 milijuna kuna, što znači da je tvrtka već i prije bila spremna na stečaj.

– Pa je zato, tek sada s odbijanjem nagodbe, otvoren put za stečaj – poručuje predstojnik DUUDI-ja Mladen Pejnović te dodaje da se država neće žaliti, odnosno poštovat će odluku suda.

Za strateškog ulagača u Živogošće država je prihvatila ponudu Karisma hotela, koja je i bila jedina prihvatljiva. Iz Karisme su poručili da nemaju komentar dok je slučaj u proceduri’ a odbijanje nagodbe nije htio komentirati ni resorni ministar Darko Lorencin. Najveći dio potraživanja odnosi se na državu koja je, prema nagodbi, trebala otpisati 160 milijuna kuna duga, dobila jednokratno oko 18 milijuna kuna, a 50 milijuna kuna u idućih pet godina. Karisma hoteli bi za 21,66 milijuna kuna dobili 87 posto vlasništva u tvrtki te dodatno uložili 75 milijuna kuna.

>>Vlada na internetu objavila popis svih državnih nekretnina!

Foto: Boris Ščitar ilustracija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije