Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam u Vegasu

Na CES-u i predstavnici hrvatske IT industrije

ces
Foto: Reuters/PIXSELL
08.01.2016.
u 00:05

Do subote će se u Las Vegasu predstaviti više od 3600 tvrtki iz 150 država. Najveći predstavnik hrvatske IT industrije je Zipato

Platforma za pametni dom Zipato, sustav digitalnog mjerenja ljudskog tijela pomoću mobitela Live Good te Streaming Solutions, domaći pandan Google Glassa koji je razvio vlastitu videostreaming kameru Vyoocam POV tri su predstavnika hrvatske IT industrije na najvećem sajmu potrošačke elektronike Consumer Electronics Show 2016. (CES) koji je u srijedu otvoren u Las Vegasu.

Do subote će se ondje predstaviti više od 3600 tvrtki iz 150 država. Najveći predstavnik hrvatske IT industrije je Zipato. Tvrtka proizvodi platformu i uređaje za pametni dom. Razvila je sustav temeljen na Zipaboxu, uređaju preko kojeg se jednostavno preko weba može programirati sve pametne kućanske uređaje. Tvrtka je samo u 2013. narasla pet i pol puta po prihodu, na 2,8 milijuna kuna, uz neto dobit od 85,7 tisuća kuna. Tehnološki park Zagreb objavio je da je jedna od njegovih članica, tvrtka Live Good, također ove godine na CES-u.

Direktorica Anita Bušić predstavit će proizvod BodyRecog, sustav za procjenu zdravstvenog stanja. Prethodnih godina na CES-u su izlagali hrvatski startupi Teddy The Guardian, Bellabeat, MashMe, a pojavio se i Goranko Fižulić s online trgovinom za 3D isprinte LikeFigures.

>>TV koji možete savinuti kao novine i hladnjak koji šalje poruke

>>Google i Ford surađuju u razvoju samovozećeg automobila?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije