Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javna nabava

Međunarodne poštanske usluge strancima, Hrvatska pošta otpala

Hrvatska pošta
Filip Brala/Pixsell
24.02.2011.
u 10:03

Za prijenos pošiljki u međunarodnom prometu institucije će u mini nadmetanju birati između tri tvrtke u stranom vlasništvu, a razlika u cijeni između najskupljeg i najjeftinijeg ponuđača je dvostruka

Državna kontrola za postupak javne nabave poništila je odluku i postupak nadmetanja za vode u boci na temelju postupka koji je proveo Ured za središnju javnu nabavu, potvrdio nam je predstojnik Ureda Dražen Ivanušec.

Naime, za nabavu voda u boci za državne institucije posao je dobila Podravka koja je ponudila cijenu od 2,26 milijuna kuna, na što je žalbu podnio Žitnjak, koji je distributer Agrokorovih voda i koji je ponudio cijenu od 2,37 milijuna kuna. Zato se ovih dana kreće u novi postupak natječaja.

Ponuda Hrvatske pošte, nakon što je kao jedini kandidat dobila posao za usluge univerzalnih i rezerviranih pošiljki, jer na tom području nema konkurenciju, kao i ponuda City Expressa, poništena je jer ponuđači nisu imali zadovoljavajuću dokumentaciju. Za poštanske usluge prijenosa pošiljki u međunarodnom prometu javile su se četiri tvrtke, a tri su odabrane u užu konkurenciju. Tvrtke će sudjelovati u mini nadmetanju, a provest će ga 28 državnih institucija koje su zatražile takvu vrstu usluge. Hrvatska pošta imala je neprihvatljivu ponudu, zbog čega i nije razmatrana, a u užu konkurenciju ušle su tvrtke DHL International s ponuđenom cijenom od 1,65 milijuna kuna, Overseas Trade Co Ltd s cijenom od 2,26 milijuna i A2B Express s cijenom od 3,14 milijuna kuna. Odnosno, između najskuplje i najjeftinije ponude razlika je dvostruka, što je još jedna potvrda da će Vlada sigurno uštedjeti kroz ujedinjenu javnu nabavu za ukupno 28 institucija.

Ured za središnju javnu nabavu, nakon osnivanja početkom prošle godine, počeo je rad sredinom 2010. i već otad uštedjelo se oko 72,6 milijuna kuna. Ovih dana završen je i postupak nadmetanja za uredski materijal. Za fotokopirne aparate i uredske potrepštine odabrana je zajednica ponuditelja čiji je nositelj tvrtka Fokus, a za papirnu konfekciju zajednica čiji je nositelj Birodom.

Komentara 9

CA
CastrumFF
10:47 24.02.2011.

@ugo Inače se donekle slažem sa tobom ali svejedno treba imati na umu, da u primjeru više cijene domače firme, razliku na kraju plačaš ti i svi državljani kroz porez, jel tako?

MA
malicki
11:25 24.02.2011.

deder, zucnite, koliko neprihvatljivu ponudu je imala hp? zvuči nevjerojatno, mislim.

UK
Ugo Kajvez
10:30 24.02.2011.

Hrvatske državane tvrtke DUŽNE su UVIJEK posao davati HRVATSKIM TVRTKAMA a ne stranim .!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ................. pogotov poštanski promet što je zagarantirana zarada !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . Al ovo je sve u maniru HDZ-a i uvlačenje strancima .................. IZDAJNICI, IZDAJNICI, IZDAJNICI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije