Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati

Jeftinije obvezno autoosiguranje srušilo ukupnu premiju 2,7 posto

pokvareno vozilo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
15.05.2014.
u 15:30

Hrvatski su osiguravatelji ugovorili ukupno 3,19 milijardi kuna bruto premije u prva četiri mjeseca ove godine

Premija osiguranja u travnju je pala 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, 26 osiguravatelja zaračunalo je ukupnu bruto premiju od 3,19 milijardi kuna. Najveći pad bilježi neživotno osiguranje, njihova je premija niža čak 6,16 posto i iznosi 2,29 milijardi kuna. Na takav je rezultat velikim dijelom utjecala liberalizacija cijena obveznog autoosiguranja.

Prosječna premija u obveznom autoosiguranju iznosi 1357,49 kuna i čak je 13,4 posto niža u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Zato životna osiguranja i dalje rastu; ukupna im zaračunata bruto premija iznosi 894,75 milijuna kuna, što je povećanje od 7,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

U ukupnoj premiji životna osiguranja sudjeluju 28,01 posto u odnosu na lanjskih 25,37 posto, dok je udio neživota 71,99 posto. Ponovno među životnim osiguranjima rekordan rast bilježi rentno osiguranje čija se premija povećala 105,1 posto, na ukupno 7,98 milijuna kuna.

>> Bitka za vozače: Bonusi i do 74 posto, popusti do 82 posto...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije