Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pilot projekt

Jadrolinija pokrenula online prodaju karata

Jadrolinija
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
17.02.2014.
u 09:25

Ovim je Jadrolinija postala prvi pomorski prijevoznik u Hrvatskoj koji omogućava online kupnju karata za nacionalnu plovidbu

Jadrolinija će tijekom ove godine omogućiti svojim putnicima prodaju karata za brzobrodske linije putem svoje službene internetske stranice. Trenutno je u tijeku pilot projekt koji putnicima omogućava online kupnju karata za brzobrodsku liniju Rijeka – Rab – Novalja, a u skoro vrijeme predviđeno je da sustav prodaje obuhvati i sve ostale brzobrodske linije.

Ovim je Jadrolinija postala prvi pomorski prijevoznik u Hrvatskoj koji omogućava online kupnju karata za nacionalnu plovidbu. Za sada će se na navedenim linijama moći kupiti samo komercijalne karte, dok se dio prodaje za otočane očekuje stupanjem na snagu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijama u javnom pomorskom prijevozu, odnosno čim se uvede mehanizam s kojim će se moći jednoznačno identificirati otočane putem Interneta. Jadrolinija je svojim informacijskim sustavom već predvidjela kupovinu karata i za otočane. Čim se uvede nova otočna iskaznica, omogućit će se online kupnju karata i za otočno stanovništvo.

Korisnik na službenim internetskim stranicama www.jadrolinija.hr treba odabrati željeno putovanje, odrediti broj osoba koji putuje, unijeti i autorizirati osobne podatke te izvršiti plaćanje putem kartice. Nakon što se izvrši proces kupnje karata, putniku putem elektroničke pošte stiže potvrda o plaćanju te dokument rezervacije s kojim u agencijama Jadrolinije putnik može preuzeti putnu kartu.

>> A kako biste vi nazvali brod? Jadrolinija traži vašu pomoć!

Komentara 1

FN
Fr@njo
10:17 17.02.2014.

ahhha , znaci , to bi trebalo biti to..zatim samo jos ici u agenciju, stajati u redu za kartu...za taj izuzum traziti novce iz EU. prekrasno za tri pm. da li u agenciji zbog indifikacije je potrebna domovnica , ii koliko biljega treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije