Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naftna kompanija

INA zaprimila rješenje ministarstva o ponovnom oduzimanju dozvola za istraživanje

Ina
Foto: Robert Anic/PIXSELL
19.11.2014.
u 17:05

– Ove odluke sprečavaju kompaniju u održavanju i rastu investicija u istraživanje u Hrvatskoj – navodi Ina u priopćenju

Ina je priopćila da je u utorak ''zaprimila rješenje Ministarstva gospodarstva kojim se kompaniji ponovno oduzimaju dozvole za istraživanje na istražnim prostorima „Sava“ i „Sjeverozapadna Hrvatska“, unatoč tome što je Visoki upravni sud u rujnu donio presudu o poništavanju rješenja iz 2011. godine''.

– Nažalost, Ministarstvo gospodarstva donijelo je iste odluke kao i 2011., unatoč sudskoj presudi u kojoj stoji kako Ministarstvo nije dokazalo da Ina nije ispunila svoje obveze. S obzirom na to da kompanija smatra navedeno rješenje zakonski neutemeljenim, pokrenut će upravni spor s ciljem njegova poništenja.

Kao rezultat navedenoga, uz činjenicu da je proteklo više od tri godine, ne mogu se realizirati pripremljeni projekti na tim područjima, vrijedni oko milijardu kuna, uzrokujući time gubitak Ini te državnom i lokalnim proračunima. Ove odluke sprečavaju kompaniju u održavanju i rastu investicija u istraživanje u Hrvatskoj. Osim toga, jasno pokazuju diskrepanciju između želje dioničara da se pokrenu ulaganja u istraživanje i proizvodnje te dostupnih mogućnosti za njihovo ostvarivanje  – dodaju u priopćenju.

>> INA pokrenula online srednjoškolsko natjecanje Junior Freshhh

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Piktor-
Piktor-
09:21 20.11.2014.

Eto, tako je za vjerovati "povoljnoj klimi za ulagace" u Rvackoj.

TO
tony111
17:27 19.11.2014.

Ugari, a da platite ono što dugujete državi i lokalnoj samupravi

PO
podravec
10:48 20.11.2014.

Ima ministarstvo svoje partnere kojima omogučava istraživanje pa i onoga što je već davno istraženo a da bi mogli istraživati daje im podatke istraživanja od strane INE.....Da je samo to nego taj kriminal još i debelo plačaju milijunima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije