Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IT i medicina

I Bayer ima inkubator za razvoj startup tvrtki

15.04.2016., Zagreb - U Hypo centru u organizaciji Vecernjeg lista i ordinacije hr. odrzana je knferencija Buducnost je sada. Jesus del Valle. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
19.04.2016.
u 08:45

Njemačka tvrtka okuplja startup tvrtke koje pronalaze rješenja za poboljšanje zdravstvenih ishoda ili farmaceutskih proizvoda

Bayer je inovativna tvrtka u svim svojim područjima djelovanja, od istraživanja do proizvodnje, i imamo ciljeve na koje smo usredotočeni. No potrebno je i znati što se događa oko vas na području tehnologija čiji je napredak brz i koji se mora slijediti – kaže dr. Jesus Del Valle, glavni voditelj Bayerova Grants4Apps tima koji je prošli tjedan sudjelovao na konferenciji o digitalnoj medicini. Projekt Grants4apps počeo je 2013. u Berlinu.

– Tražimo startupe koji će raditi na projektima povezivanja pacijenata sa sudionicima u zdravstvenom sustavu, na projektima koji donose dodanu vrijednost kako za pacijente tako i za medicinsko osoblje – od mobilnih aplikacija, usluga, medicinskih uređaja, odnosno softvere, hardvere, tehnologije ili procese koji se mogu primijeniti na određenim područjima za poboljšanje zdravstvenih ishoda ili farmaceutskih procesa – kaže Del Valle.

U programu Grants4Apps aktivno je više od stotinu ljudi iz Bayera koji dolaze s različitih funkcija – top do srednjeg menadžerstva, istraživanja i razvoja, marketinga, administracije, financija, IT-a te iz velikog broja zemalja u kojima posluje Bayer, od Kine, Japana, Brazila...

– Ja ih sve poznajem, nismo statični, neprestano razgovaramo o inovacijama koje se događaju u svijetu. Radimo sa 40 startup tvrtki koji rade na različitim softverskim, hardverskim i drugim tehnološkim projektima u području digitalnog zdravstva – kaže Del Valle. Ove godine u programu će biti pet startupa koji će imati mentore iz Bayera, trajat će sto dana i bit će financirani sa 50.000 eura. U projektu mogu sudjelovati i zaposlenici Bayera, a već ove godine, kaže Del Valle, imaju tri aplikacije svojih kolega. Za sada nisu radili ni s jednom startup tvrtkom iz Hrvatske, ali kaže da bi to voljeli. 

>>MEDiLAB preuzeo 51% Genos DNA laboratorija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije