Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijanski ulagači

Grčić u ludbreškoj tvornici Ducati: Investicije će vratiti povjerenje u Vladu

Branko Grčić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/9
27.05.2014.
u 13:26

Želimo da Ludbreg postane tehnološko središte ovog dijela Europe, rekao je gradonačelnik Bilić

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić utorak je proveo u Varaždinskoj županiji. Prijepodne u Ludbregu je posjetio tvornicu Ducati komponenti koja zapošljava stotinjak radnika i veliki novac ulaže u razvoj novih proizvoda. Riječ je o tvrtki koja je poznata diljem svijeta po proizvodnji generatora, motora, dijelova vanbrodskih motora i drugih dijelova za sve vrste dvokotača.

Povod Grčićevom posjetu bila ja najava talijanskih vlasnika da će u razvoj ludbreške tvornice ove godine uložiti pet milijuna eura i zaposliti još stotinjak radnika. Nakon obilaska tvornice i razgovora s poslovodstvom Grčić je kratko izjavio:

- Za Ludbreg i cijeli ludbreški kraj ovo će biti veliki dobitak. Vlada će dati potporu tom projektu i ukalkuliran je u poticaje namijenjene za strana ulaganja u Hrvatsku. Rast industrijske proizvodnje, čemu doprinose investicije kao što je ova u Ludbregu, doprinijet će tome da ćemo u drugoj polovici mandata ostvariti gospodarski rast i imati pozitivne rezultate i više radnih mjesta. To će vrati i povjerenje građana u ovu Vladu.

Talijansko ulaganje u Ludbreg gradonačelnik Dubravko Bilić ocijenio je vrlo značajnim za cijelu Varaždinsku županiju jer se radi o investiciji koja donosi visoke tehnologije i koja ulaže u mlade ljude.

- To je strateška investicija. Grad će učinit sve da vlasnik realizira svoj namjeru da cjelokupno poslovanje preseli u Ludbreg. Ovo ulaganje je potvrda da Hrvatska može biti konkurentna i da investitorima može ponudi ne samo prostor, nego i obrazovanu i inovativnu radnu snagu. Ovo nije jedinio ulaganje koje će se uskoro dogoditi u Ludbregu. Želimo da Ludbreg postane tehnološko središte ovog dijela Europe, a za to nam je potrebna potpora Vlade i Europskih fondova. Ludbreg će svim investitorima dati potporu. Okruženje je poduzetničko i ljudi su spremi raditi - rekao je gradonačelnik Bilić.

Tijekom poslijepodneva Branko Grčić je posjetio Ivanec gdje je s gradskim čelnicima razgovarao o kapitalnim gradskim projektima koji su pripremljeni za kandidiranje na fondove EU-a te na one koji su realizirani uz potporu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

>> Predstavljamo uspješnu priču iz Ludbrega

Komentara 7

BA
Black Angels
13:59 27.05.2014.

Vi odlazite....i ne vracate se....nikad viseeeeee

Avatar tupson
tupson
14:33 27.05.2014.

investicija ima u hrvatskoj,al uglavnom samo u međimurskoj i varaždinskoj županiji,kod nas u međimurju se gradi tvornica CWS BOCO njemačkog investitora vrijedna 12 milijuna eura,a neke strane tvrke poput haix tvornice obuće i te-pro koji se bavi obradom metala rade 2 nove proizvodne hale,uz njih ima još podosta manjih investicija,al problem je u tome što samo 2 županije znaju kako privući investitore,dok sve ostale kao da nemaju pojma o tome,i nije država ta koja bi trebala potaknuti investicije,država je samo servis lokalnoj upravi,a lokalna uprava je ta koja svojim potezima privlači investitore

Avatar franjo1990
franjo1990
14:17 27.05.2014.

Nažalost, nitko ne želi investirati dok je ova Vlada ovdje, to su već mnogi pokazali....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije