Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obnova javnih zgrada

Građevinari više stoje nego što rade, ali slijede zapošljavanja

radnik-građevinarac
Arhivska fotografija
09.04.2012.
u 20:55

Svakog se dana očekuje natječaj za obnovu prvih 30 zgrada javne uprave, koja će se financirati kreditima Hrvatske i Europske banke za obnovu i razvitak, a vraćat će ih građani iz uštede energije.

Kriza je građevinarima donijela velike gubitke. Izgubljeno je otprilike 25.000 radnih mjesta pa se velike nade polažu u najavljene programe obnove javnih zgrada. Nadaju se da će što prije početi jer je građevinska sezona u tijeku, izvijestio je HTV, a prenio Poslovni dnevnik.

Od programa mnogo očekuje i Ministarstvo graditeljstva. – Bez novih ugovora, bez novog zapošljavanja, građevinarstvo će se dalje urušiti, a došli smo u najidealnije vrijeme sezonskih poslova – poručuje Zdenko Karakaš, direktor Udruge poslodavaca u graditeljstvu.

Svakog se dana očekuje natječaj za obnovu prvih 30 zgrada javne uprave, koja će se financirati kreditima Hrvatske i Europske banke za obnovu i razvitak, a vraćat će ih građani iz uštede energije. – Danas građani kad uplate 10 kuna u proračun, dio toga odlazi i na plaćanje energije u školama, ministarstvima, bolnicama, zatvorima. Od sutra će isti taj novac plaćati, samo što nećemo više grijati nebo i svemir, nego ćemo vraćati kredit – izjavio je Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva, podsjeća HTV.

Komentara 3

KR
kresimirn
23:30 09.04.2012.

znaci sad vise necu placati 800kn grijanje, nego 1000? (VG, toplana gradska)

VI
Vito
07:39 10.04.2012.

Građevinari više stoje nego što rade, ali slijede zapošljavanja Došao građevinar kod doktora i žali se na bol u donjoj čeljusti... Nakon svih medicinskih pretraga u hrvatskoji po svijetu te negativnih nalaza liječnici ne mogu pronači uzroke te boli, a a građevinar se i dalje žali... Liječnik ga nakon ponovljenih pretraga pita: Opišite svoj radni dan Građevinar nato počne opisivati: dođem na posao primim lopatu u ruke zagrabim i prebacim nekoliko puta zatim se naslonim bradom na vrh drška lopate kako bih se odmorio od napornog rada Doktor tako shvati od kud bol u donjoj čeljusti građevinaru papreporuči više kretanja, a manje stajanja...

LA
larala
09:18 10.04.2012.

molim da pažljivo procitate ovu recenicu: \".....za obnovu prvih 30 zgrada javne uprave, koja će se financirati kreditima Hrvatske i Europske banke za obnovu i razvitak, a vraćat će ih građani iz uštede energije\" obnova 30 zgrada javne uprave, krediti hr. i eu banka za obnovu i razvitak........kredite ce vracati građani......... ovak svaki bedak zna kredite dizati za gluposti, narod ce vracati ..samo problem je u tome što narod više nema...koji ce nam novi porez kukurikavci nametnuti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije