Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za bogate letače

Emiraćani kupuju još 50 komada A-380, najvećih putničkih aviona

Airbus A-380
Thinkstock
23.12.2013.
u 12:16

Kompanija Emirates Airline s proizvođačem Airbus u sjedištu tvornice u Toulouseu potpisala ugovor o proizvodnji još 50 najvećih modela, što će ukupno koštati 23 milijarde dolara

Bogati Arapi opremili su se novim putničkim zrakoplovima, najvećima uopće. Europska tvornica aviona Airbus objavila je da je sve dogovorila s aviokompanijom Emirates Airline da im izradi čak 50 aviona tipa A380, prenosi Reuters.

Ugovor o poslu vrijednom 23 milijardi dolara potpisan je u Airbusovou sjedištu u francuskom Toulouseu, a njime je flota kompanije iz Dubaija narasla na čak 140 aviona.

Airbus A-380, prema tvorničkim podacima, duljine je 73 metra i raspona krila od 80 metara, i s dosegom od 15.700 kilometara, maksimalne brzine 1020 km/h. Prvi let grdosije s dvije palube, koja se smatra najvećim putničkim zrakoplovom, i radi koje su mnogi svjetski aerodromi morali biti prilagođavani, bio je 27. travnja 2005. godine.

Supermeni iz kokpita nove leteće grdosije
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije