Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao od 80 mil. kuna

Đuro Đaković proizvodit će vagone-cisterne za Francuze

vagoni đuro đaković
Foto: Vedran Balen
17.08.2015.
u 14:28

Ovim projektom slavonskobrodska je tvrtka potvrdila svoj status na francuskom tržištu

Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. i francuski naručitelj Atir Rail S.A. potpisali su 80 milijuna kuna vrijedan ugovor o proizvodnji i isporuci specijalnih vagona-cisterni serije Zacns. Riječ je o četveroosovinskim, toplinski izoliranim vagonima, namijenjenim za prijevoz emulzije kalcijevog karbonata u svim temperaturnim uvjetima. Optimizacijom i primjenom modernih tehnologija u razvoju i proizvodnji, ovi vagoni osiguravaju visoku nosivost korisnog tereta uz minimiziranu vlastitu masu.  Riječ je o nastavku uspješne suradnje s Francuzima. Vagoni će biti isporučeni polovinom iduće godine.

– Ovaj posao još jedna je potvrda uspješnosti smjera zadanog strategijom i restrukturiranjem, te financijskim planom do 2019. godine. Naš cilj je osigurati značajan iskorak u proizvodnji i prodaji teretnih vagona i cisterni specijalnih namjena na zahtjevnom tržištu Europske unije – kaže Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Holdinga Đure Đakovića.

Ovim projektom slavonskobrodska je tvrtka potvrdila svoj status na francuskom tržištu, jer je uz postojeću suradnju s tvrtkom Ermewa Ferroviaire, za francuskog naručitelja Atir Rail S.A. do sada proizvela i isporučila teretne vagone za prijevoz rasutih tereta serije Faccns te teretne vagone namijenjene za prijevoz krečnjaka serije Falns. U Đakoviću kažu kako je ovakav pristup u projektiranju specijaliziranih vagona postao europski razvojni trend. Njime se, dodaju, stvara nova generacija proizvoda koji ispunjavaju zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, a svojim značajkama omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka. 

>> Đaković će raditi borbena oklopna vozila za Kuvajt?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije