Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obuhvaćeno 500 djelatnika

Croatia osiguranje pokreće postupak kolektivnog zbrinjavanja viška djelatnika

Croatia Osiguranje
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
23.09.2014.
u 18:57

– Navedenim postupkom obuhvaćeno je 500 djelatnika, od kojih će jedan dio djelatnika preći na nova radna mjesta u prodaji, dok će za ostale djelatnike obuhvaćene programom biti osigurana sredstva za otpremnine u skladu s odredbama kolektivnog ugovora – navode u priopćenju

Uprava Croatia osiguranja u ponedjeljak je donijela odluku o pokretanju postupka kolektivnog zbrinjavanja viška radnika, objavljeno je u priopćenju na internetskim stranicama te tvrtke.

– Navedenim postupkom obuhvaćeno je 500 djelatnika, od kojih će jedan dio  prijeći na nova radna mjesta u prodaji, dok će za ostale djelatnike obuhvaćene programom biti osigurana sredstva za otpremnine u skladu s odredbama kolektivnog ugovora – navode u priopćenju.

Naime, Croatia osiguranje pokrenula je proces reorganizacije, transformiranja društva i jačanja poslovanja u cilju, kako objašnjavaju, daljnjeg jačanja svoje tržišne pozicije, unapređenja poslovanja, iskorištavanja postojećih potencijala i dugoročnog očuvanja radnih mjesta. U sklopu tog procesa racionalizirat će i promijeniti omjer strukture zaposlenih.

– U okviru procesa reorganizacije poslovanja doći će i optimizacije operativnih funkcija što će rezultirati smanjenjem troškova i povećanjem kontrole poslovanja. Istom cilju pridonijet će racionaliziranje i promjena omjera strukture zaposlenih koju trenutno čini 30% zaposlenih u prodaji osiguranja i 70% zaposlenih na potpornim pozicijama. Na kraju transformacijskog procesa, 70% zaposlenih biti će u prodaji, kao što je praksa i u ostalim modernim europskim osigurateljnim tvrtkama – navode u priopćenju.

U priopćenju poručuju da ''otpremnine koje je Croatia osiguranje osigurala za one djelatnike koji će napustiti kompaniju višestruko premašuju iznose otpremnina na hrvatskom tržištu rada''. Također dodaju da se ''osim pogodnosti iz kolektivnog ugovora djelatnicima kroz program kolektivnog zbrinjavanja nude dodatne pogodnosti edukacija pri traženju novog posla, ustupanja polica životnog osiguranja, kao i mogućnost pretvaranja otpremnine u rentno životno osiguranje''.

>> Croatia osiguranje sa 71,3 milijuna kuna gubitka, pao i prihod

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije