Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ukusni proizvodi'

Buffett za 23 milijarde dolara kupio najpoznatijeg proizvođača kečapa

Warren Buffett
Press Association/PIXSELL
14.02.2013.
u 15:45

- Heinz ima snažan snažan i održiv potencijal za rast temeljen na standardima kvalitete, stalnoj inovaciji, sjajnom vodstvu i ukusnim proizvodima - rekao je Buffett

Warren Buffett, svjetski najuspješniji investitor, kupio je poznatog proizvođača kečapa, američku kompaniju Heinz za oko 23 milijarda dolara, piše Guardian.

Heinz je kupio zajedno sa investicijskom tvrtkom 3G Capital koja je poznata po svojim snažnim vezama u Latinskoj Americi. Buffet je za tvrtku ponudio 20 posto veću cijenu nego što je bila vrijednost dionica na zatvaranju trgovanja u srijedu.

\"Imaju ukusne proizvode\"

- Heinz ima snažan snažan i održiv potencijal za rast temeljen na standardima kvalitete, stalnoj inovaciji, sjajnom vodstvu i ukusnim proizvodima - rekao je Buffett. - Heinz je jedan od najrespektabilnijih brendova u svjetskoj industriji hrane - rekao je glavni direktor Heinza, William Johnson.

Dodao je da je nedavno dionica tvrtke dosegla najvišu razinu u povijesti. Tvrtka je osnovana 1869. godine u Pennsylvaniji, a najpoznatija je po slavnom kečapu. Trenutno svoje sjedište Heinz ima u Pittsburghu, a proizvode prodaje u više od 200 država.

Buffett ovu tvrtku stavlja u svoj portfolio koji je ispunjen slavnim imenima kao što su Fruit of the Loom, te dijelom dionica u Coca-Coli, Kraftu, Tescu i Walmartu. Najpoznatije preuzimanje investicijske tvrtke 3G Capital bilo je ono iz 2010. godine kada su \"zgrabili\" Burger King.

>>Najbogatiji Amerikanci postali još bogatiji, Bill Gates i dalje vodeći

>>Warren Buffett: Dijagnosticiran mi je prvi stadij raka prostate

Ključne riječi

Komentara 5

OB
observer
16:29 14.02.2013.

"Kecap"-----fina hrvatska rijec......

BO
bode
17:48 14.02.2013.

Sad će lipo konsolidirati tvrtku! Čitaj otpustiti 15% radnika. Na taj način povećati dobit i eto ga!!! Ono što njega zanima je lova a ne Heinz, ljudi...

DA
Daytona
18:26 14.02.2013.

ne, kuoil je firmu jer mu je fini kečap...lol..pa naravno da zbog dobiti.. i ja bi isto tak..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije