Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
polugodišnji rezultati

Belje i Jamnica najbolji u Agrokoru

Belje
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
31.07.2014.
u 23:00

Zvijezda je zabilježila najveći pad prihoda i dobiti među Agrokorovim poduzećima, ne računajući Vupik

Veći broj kompanija u vlasništvu koncerna Agrokor zabilježilo je pad u prvih šest mjeseci ove godine, ali se jedna tvrtka unutar koncerna ističe kao iznimka. Riječ je o Belju koje je u prvih šest mjeseci zabilježio dobit od 45,8 milijuna kuna ili oko 17 tisuća posto više nego prije samo godinu dana. Prihodi od 953 milijuna kuna zabilježili su ipak umjereniji rast od 25 posto pa razloge golemog rasta dobiti ne bi trebalo tražiti u redovitom poslovanju.

Naime, Belje je u travnju ove godine svoj mlinarski posao, zajedno s PIK-om Vinkovci, prodalo tvrtki Granolio pa nije teško pogoditi odakle toliki rast dobiti. Jamnica je također zabilježila rast dobiti i prihoda. Njezina dobit u prvom je ovogodišnjem polugodištu iznosila 91,4 milijuna kuna, što je 25 posto više nego u istom razdoblju lani. Ukupni prihodi su joj iznosili 784 milijuna kuna, odnosno devet posto više nego u lanjskom polugodištu. Ostale perjanice Agrokora zabilježile su lošije rezultate u odnosu na prvih šest mjeseci 2013. godine. Među njima se ističe Vupik koji je povećao gubitak na 14,4 milijuna kuna. Poslovni prihodi su mu, međutim, pali mnogo blaže, oko jedan posto, a tome je pridonio rast prodaje poljoprivrednih i stočarskih proizvoda te vina.

Zvijezda je zabilježila najveći pad prihoda i dobiti među Agrokorovim poduzećima, ne računajući Vupik. Prihodi od 434,8 milijuna kuna pali su 16,2 posto, dok je dobit potonula 32,2 posto te je iznosila 3,8 milijuna kuna.

>> Todorićeva kupnja podigla dionice Pivovarne Laško

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije