Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicije

AD Plastik novim ulaganjima jača položaj na ruskom tržištu

twingo
Arhivska fotografija
15.03.2010.
u 10:54

Od strateških planova tijekom 2010. godine AD Plastik planira realizaciju joint venture tvrtke u Rusiji zajedno s francuskom Faureciom u kojem bi AD Plastik imao 40 posto udjela u vlasništvu.

Solinski AD Plastik, koji se bavi proizvodnjom plastičnih dijelova auto interijera i eksterijera za gotovo sve europske automobilske proizvođače, objavio je na Zagrebačkoj burzi kako su za 22 milijuna rubalja kupili 220 tisuća dionica tvrtke PHR iz ruske Samare i time povećali svoj udjel u vlasništvu sa 89,79 posto na 99,9 posto.

Pokazatelji upućuju na optimizam

Navodeći planove poslovanja, iz AD Plastika su objavili kako se nastavio pozitivan trend proizvodnje iz druge polovice 2009. godine. U Hrvatskoj je proizvodnja planirana opreznije, što je uključeno u kalkulaciju troškova, u Rumunjskoj je taj plan ujednačen s obzirom na pokretanje serijske proizvodnje za novu liniju Dacie, dok se na ruskom tržištu još ne vide znakovi oporavka.

Prognoze kupaca pokazuju kako se na poslovanje ipak gleda s optimizmom te kako bi proizvodnja mogla biti bolja nego što se planiralo, tako da se nova procjena očekuje u drugom kvartalu 2010. godine,stoji u objavi.

Nova ulaganja

Od strateških planova tijekom 2010. godine AD Plastik planira realizaciju joint venture tvrtke u Rusiji zajedno s francuskom Faureciom, u kojoj bi  AD Plastik imao 40 posto udjela u vlasništvu. Tim projektom planira se porast proizvodnje kod oporavka ruskog tržišta. Za sve investicije iz AD Plastika poručuju kako imaju sredstva iz tekuće likvidnosti. Planirana neto dobit u 2010. godini iznosi 20,65 milijuna kuna.

Komentara 1

TN
tnovos13
12:03 15.03.2010.

još dok su bili dio \"giganta\" Jugoplastike poslovali su sa velikim brojem autoindustrija Europe. drago mi je da su se održali. izgleda zahvaljujući odličnom tehničkom i ekonomskom kadru. želim im i dalje svako dobro. davnih dana sam bio čest gost njihove odlične kuhinje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije