Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA RUKOMETAŠA

Izbornik Babić: Kritizirali ste, ali dragi moji - na kraju se mrtvi broje

Danska - Hrvatska
Foto: Reuters
1/9
12.08.2016.
u 10:34

– Rekao sam da će nam forma rasti uz utakmice u utakmicu i znao sam da je pobjeda protiv Argentine bila jako, jako bitna. Da nismo svladali “gaučose”, ne bi mi pobijedili ni Dansku. Jer, pobjeda nad Argentinom nas je jako podigla – rekao je izbornik.

Sila se budi, rukometaši Hrvatske konačno su, tek u trećoj utakmici, pokazali da mogu. Nakon blijedog ulaska u turnir izabranici Željka Babića pokazali su zašto su trenutačno treća reprezentacija Europe. Pobijedila je Hrvatska jaku Dansku sa 27:24 i odškrinula vrata četvrtfinala. No, da bi tamo i došla trebat će nam još koji bod, a do kraja igranja u skupini moramo još na Francusku i Tunis, koji je iznenadio osvajanjem boda protiv Katra. A mogao je i do dva jer je tri minute prije kraja vodio tri pogotka razlike.

Ivan Pešić donio prevagu

– Pojačali smo igru u obrani, pojačali smo agresivnost i rezultat je morao doći. Znali smo da moramo zaustaviti Landina na vratima i Hansena u napadu. Uspjeli smo u tome jer je Landin vrlo brzo napustio vrata, a Hansen je postigao pet pogodaka iz igre, a znamo da je njegova norma oko deset. Ovog puta odlično smo igrali u napadu sedam na šest, Danci su se morali povući skroz na crtu, a mi smo to znali dobro koristiti – rekao je Ivan Čupić.

U našoj reprezentaciji nije bilo slabog mjesta, svi su igrali dobro, no treba izdvojiti Ivana Pešića koji je obranama u završnici prvog poluvremena donio prednost.

– Za razliku od mog prvog ulaska na vrata na ovom turniru protiv Katra, sada mogu reći da sam zadovoljan kako sam branio. Jasno, bilo mi je puno lakše jer su dečki fantastično igrali obranu. Iz obrane polazi sve, to je staro rukometno pravilo – istaknuo je vratar bjeloruskog Meškova.

Prve pogotke na turniru postigao je Ivan Slišković, naš prvi lijevi vanjski šuter.

– Konačno da je i meni krenulo. Sigurno da imam još puno prostora, posebno u napadu – rekao je Slišković.

Domagoj Duvnjak vodio je našu reprezentaciju do vrijedne pobjede, prve nad Danskom od 2012. godine kada smo ih posljedni put pobijedili, zanimljivo isti na Igrama. Dule je bio sjajan u obrani kao prednji u 5-1, a u napadu se konačno i on raspucao.

– Ne bježim od toga da smo bili neprepoznatljivi u prve dvije utakmice. Nadam se da smo se sad skroz opustili i da ćemo u nastavku igrati sve bolje. Obrana 5-1 bila je jako dobra, puno smo im lopti ukrali u napadu i postigli lagane pogotke iz kontri – rekao je Duvnjak.

Željko Babić, izbornik, malo je pecnuo novinare nakon pobjede nad Danskom.

– Jako su nas mediji kritizirali nakon prve dvije utakmice. A nije trebalo. Jer, dragi moji, na kraju se mrtvi broje. Protiv Danske pobijedila je vjera i kolektiv. Vjerovali smo da možemo i uspjeli smo. Rekao sam da će nam forma rasti uz utakmice u utakmicu i znao sam da je pobjeda protiv Argentine bila jako, jako bitna. Da nismo svladali “gaučose”, ne bi mi pobijedili ni Dansku. Jer, pobjeda nad Argentinom nas je jako podigla – rekao je izbornik.

Ponavlja li se povijest?

Željko Babić je sličan start imao i na Europskom prvenstvu u Poljskoj pa je na kraju osvojio broncu. Da li se povijest ponavlja vidjet ćemo na kraju. Jer kako kaže izbornik, mrtvi se na kraju broje. Sljedeću utakmicu igraju u subotu protiv Francuza koji su ih dobro “nalupali” u siječnju na EP-u.

– Jedva čekam taj susret. A sada se idem veseliti s dečkima – zaključio je izbornik Željko Babić, okrenuo se i vratio u svlačionicu svojim igračima. 

Komentara 12

DH
dalibor.hren
12:28 12.08.2016.

Babiću, tog kraja se i bojim!

Avatar nekakav
nekakav
12:54 12.08.2016.

demagogija. nakon oi-je će se pitati nekoga za junačko zdravlje. radi mira u kući sad svi šute. kako i treba. za 10-ak dana ćeš pričati. ili šutjeti. finale nećeš gledati na klupi. možda na onoj u parku. al u dvorani ne.

FR
Freedooom
13:19 12.08.2016.

Kosovo vam je osvjetlalo obraz! Imate se i vi cemu radovati. A i Dodik ti je prvi Gost na guci. Dovoljno za slavlje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije