Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN ČUPIĆ:

San je jedno, ali medalju je teško obećati

Čupić Ivan
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
04.08.2016.
u 13:30

– Kada imaš problema s ozljedama, nije lako, no svako ima svoju ulogu u ekipi. Nadam se da će se te ozljede sanirati i da nećemo više nikoga izgubiti tijekom natjecanja – kaže Čupić

Nakon što je u svibnju s ostatkom momčadi navijačima zadavao mini srčane udare, Ivan Čupić je s Kielceom te iste večeri podigao pehar rukometne Lige prvaka. Da, vodili su Mađari cijelu utakmicu, a 15 minuta prije kraja imali su devet golova prednosti. No “ponovila se Poljska”, Kielce je u zadnjim sekundama okrenuo rezultat i sedmercima poslao Veszprem u sam kut mreže. Nakon osvajanja naslova klupskog prvaka i europske bronce, medalja na Olimpijskim igrama bila bi kruna sezone.

U Riju s jednim lijevim krilom

Olimpijske igre igraju se jednom u četiri godine, za neke možda jednom u životu. Pripremali smo se za to i mislim da smo spremni. Naravno da nam je svima san zlato i svjesni smo da će biti teško doći do njega jer je grupa teška. San je jedno, a stvarnost drugo. Dat ćemo sve od sebe, ali ništa ne možemo obećati – kaže desno krilo reprezentacije Ivan Čupić.

Kauboji na Igre odlaze bez nekoliko važnih igrača, ozljede su ih pokosile, a put Brazila idu i samo s jednim lijevim krilom.

– Kada imaš problema s ozljedama, nije lako, no svako ima svoju ulogu u ekipi. Nadam se da će se te ozljede sanirati i da nećemo više nikoga izgubiti tijekom natjecanja – kaže Čupić i dodaje:

– Da, idemo s jednim lijevim krilom. Oni koji su birali momčad znaju zašto, a utječe li to puno ili malo na igru, vidjet ćemo, ali to je sve njihova odluka. Štrki je zdrav i mislim da on to može dobro pokrivati.

Reprezentativci su na ispraćaj došli s osmijehom na licu, a u hotelu Panorama posjetio ih je i bivši kapetan Igor Vori, koji je raspoloženje podigao još više.

– U momčadi je sve dobro, atmosfera je odlična, ima tih ozljeda, ali dobro. Bitno je da smo svi dobro raspoloženi i da jedva čekamo početi igrati – kaže 30-godišnji reprezentativac.

Vremena za odmor nije bilo, a nema ga ni za adaptaciju u dalekom Brazilu.

– Svaki smo dan po dva puta trenirali i to nam je bio odmor, 40 dana smo svi zajedno. Napunili smo baterije, počinjemo igrati već 7. kolovoza i tada moramo svi biti na nivou. Francuzi su standardni, Danci isto, a i Katar je dobra ekipa, oni su viceprvaci svijeta, može biti svega. Mislim da će četvrtfinale biti ključan za razvoj u borbi za medalju.

Ne razmišljamo o problemima

Danima se pišu naslovi kako Brazil nije posebno sigurno mjesto, haraju tamo i virusi i mafija, ali straha, kaže Ivan, nema.

– Ne razmišljamo o problemima. Idemo na Olimpijske igre igrati rukomet, ovo sve ostalo nazvao bih nuspojavama. Svi ti virusi Zika, voda, hrana, mafija, jednostavno ne razmišljamo o tome.

Podrška je izuzetno bitna, no kako je Brazil 9699 kilometara daleko od domovine, igrači ne očekuju navijački spektakl.

– Neće biti dosta ljudi, ne da prate samo nas, tako će biti i drugim zemljama koje su daleko, ali to nije problem jer mi sportaši se bodrimo međusobno – kaže Ivan koji se iz Rija želi vratiti s medaljom.

– Nadam se da će nas pomaziti sportska sreća i da ćemo mi na kraju biti ti koji se vesele

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije