Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Previranja u HNS-u

Opet istiskuju Mrak-Taritaš, u Vladu bi Posavec

anka mrak taritaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
23.08.2016.
u 10:30

Matija Posavec kaže da nije vodio razgovore na tu temu, ali da nije iznenađen. Anka Mrak-Taritaš nema komentara na kalkulacije

Trese li se “pozicija” najpopularnijoj ministrici u Vladi Zorana Milanovića, HNS-ovki Anki Mrak-Taritaš? Posljednjih nekoliko dana u HNS-u se, kažu naši izvori, lobira da u izvršnu vlast umjesto Mrak-Taritaš uđe Matija Posavec, međimurski župan i član Predsjedništva HNS-a koji ima jaku bazu na sjeveru gdje je stranka i najjača.

Naravno, ako Narodna koalicija pobijedi na izborima 11. rujna. U tom slučaju netko od troje izglednih HNS-ovih ministara morao bi otpasti, a mnogi vjeruju da bi to mogla biti upravo Anka-Mrak Taritaš. Narodna koalicija ranije je postigla dogovor da u slučaju izborne pobjede Narodne koalicije HNS dobije jednog potpredsjednika Vlade što je pozicija koja bi pripala Ivanu Vrdoljaku plus tri ministarstva, jedno manje nego 2011. godine. S obzirom na to da bi Vrdoljak bio i ministar, i to vjerojatno prometa, a ne gospodarstva, a Vesna Pusić opet ministrica vanjskih poslova, pitanje je tko bi dobio treći resor.

U vodstvu HNS-a ne kriju da im je želja da Matija Posavec postane nacionalno prepoznatljiv političar što je najlakše postići upravo ministarskom funkcijom, ali i poručuju da će, u slučaju pobjede, Anka Mrak-Taritaš biti njihova ministrica.

Napominju i da je prerano otvarati tu temu te da je kombinacija više. Prema jednoj, nije isključeno da Posavec dobije mjesto zamjenika ministra, ali ni da uđe naknadno u Vladu ako se Ivan Vrdoljak ipak odluči kandidirati za gradonačelnika Osijeka.

Matija Posavec jučer je pak kazao da on konkretno nije vodio razgovore na tu temu. No s obzirom na rezultate koje ima, ali i na najveći broj osvojenih preferencijalnih glasova na zadnjim izborima, više od 18 tisuća, njima, kaže, nije iznenađen. Anka Mrak-Taritaš nije imala komentara i fokusirana je isključivo na svoju izbornu kampanju u kojoj joj je, kao i na prošlim izborima, cilj putem preferencijalnih glasova ući u Sabor jer ju je HNS i na ovim izborima stavio na osmo mjesto u 2. jedinici. Na prošlim izborima Mrak -Taritaš u Sabor je ušla “za dlaku”. Dobila je 8077 preferencijalnih glasova ili 10,84 posto svih glasova u jedinici. Ovog puta šanse bi joj mogle biti manje jer će zbog priključenja HSS-a lijevoj koaliciji trebati osvojiti još više glasova. Na ruku joj ide činjenica da prvi na listi, zbog odlaska na Ustavni sud, nije SDP-ovac Josip Leko koji je bio dobio gotovo 25 tisuća preferencijalnih glasova.

Komentara 7

DU
Deleted user
11:42 23.08.2016.

Dragi moji glasajte za crnog vraga a ne za narodnu koaliciju. Oni bi sa svima koji su zemlju upropaštavali nastavili dalje, od Milanovića, Pusićke, Vrdoljaka. Godinu dana nemamo prave vlade pa izgleda bolje nego dok su oni vladali.

BA
Baja007
13:35 23.08.2016.

Ajme i kuku-riku. Potiskuju jednu od rijetkih osoba koja je znala raditi... Što reći???

Avatar mama mia
mama mia
14:35 23.08.2016.

Gospođa Mrak-Taritaš stručna i vrlo sposobna osoba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije