Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slaganje lista

Iz Cetinske krajine u Sabor samo Miro Bulj

 Miro Bulj
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
18.08.2016.
u 22:20

Šefovi dviju najvećih stranaka – HDZ-a i SDP-a – pri sastavljanju izbornih lista zaboravili su na Sinj i Cetinsku krajinu

Slaganje izbornih lista delikatan je posao za šefove svih političkih stranaka; uvijek bude puno nezadovoljnih koji smatraju da su baš oni bogomdani za saborske zastupnike. Taj posao još je teži u 9. izbornoj jedinici koja je površinom daleko najveća – uključuje i Liku, i obalu s gradovima Zadrom i Šibenikom, i otoke, i zaleđe s Kninom i Sinjom...

Na Alku po glasove birača

Iako se politički lideri vole naslikavati u Sinju na Alki, čini se da ih u stvarnosti ne zanimaju puno problemi Sinjana i ostalih stanovnika Cetinske krajine. Od stranaka i koalicija koje imaju realne šanse prijeći izborni prag u devetoj izbornoj jedinici samo Most ima kandidata koji živi u Cetinskoj krajini – listu Mosta u 9. jedinici nosit će Sinjanin Miro Bulj. SDP i partneri iz Narodne koalicije na svojoj listi nemaju nikoga iz Cetinske krajine, a ni HDZ u Sabor neće poslati nikoga odande jer je Ivan Šipić iz Vedrina (naselje pokraj Trilja) pozicioniran tek na deseto mjesto na listi, s kojeg gotovo sigurno neće ući u Sabor.

Ima i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na listi u devetoj jedinici kandidata iz Cetinske krajine, Dušana Đulu iz Otoka, ali ni on neće ući u Sabor jer je tek na 11. mjestu na listi.

– Realno, iz Cetinske krajine nitko osim mene neće ući u Sabor. Na listama ostalih političkih stranaka ima samo nekoliko kandidata iz Cetinske krajine, ali oni su toliko loše plasirani da nitko od njih neće proći u Sabor – govori Miro Bulj, nositelj Mostove liste u 9. jedinici. Tvrdi kako je sastav kandidacijskih lista slika pravog odnosa političara prema Sinju i Cetinskoj krajini.

– To su zaboravljeni krajevi, političari dođu samo na Alku, slikati se i skupljati glasove birača. U Cetinskoj krajini, u gradovima Sinju, Trilju i Vrlici te općinama Hrvace, Otok i Dicmo, 1991. godine živjelo je 68 tisuća stanovnika, a prema popisu iz 2011. u Cetinskoj krajini ostalo je živjeti samo 48 tisuća stanovnika. Ponosan sam što ću nositi Mostovu listu i u Saboru braniti interese ljudi Cetinske krajine – rekao je Bulj.

‘Oprala’ šefa stranke

Bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac, nezadovoljna što HDZ nema nijednog kandidata iz Knina, žestoko je oprala novog šefa HDZ-a Andreja Plenkovića.

Komentara 16

ST
stric5
23:08 18.08.2016.

.... teško ćeš ti ovaj put u Sabor RH ... teško će birači ponovno nasjest na tvoj populizam .... usput , nikad nisi do kraja objasnio javnosti kakav si to stan dobio , na temelju čega si ga dobio ....

Avatar nekakav
nekakav
07:08 19.08.2016.

a što imate u sinju? neku jaku industriju, poljoprivredu, jako puno ljudi, pa treba biti jako zastupljena? pa što bi onda varaždinska županija trebala reći? mnogi se u 3. izbornoj jedinici domognu mandata, a da tom istom kraju ništa ne ne vrate. najbolje prolaze dalmatinci. najviše ih je u svim vladama nakon smrti tuđmana. možda je i tu razlog da nam posle njega sve ide krivo. najlakše je njega, mrtvog, bilo optužiti za sve probleme. cetina, sinja? u zemlji su poznatiji po svirepim zločinima nego po ičemu drugome. tamo je operirao paravinja, a i domaći često udare, prečesto za tako malen kraj.

Avatar Joco Udmanić
Joco Udmanić
08:48 19.08.2016.

Zaboravili su oni,cijelu sjevernu Hrvatsku,samo su Hercegovci i Dalmatinci na listama,zato nam tako"sjajno ide"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije