Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stišava borbu za pozicije

Karamarko: Ne tucite se za liste, rezat ću plaće u Saboru i ministrima!

25.05.2012., Zagreb - Sjednica Sredisnjeg odbora HDZ-a pod predsjedanjem novoizabranog predsjednika Tomislava Karamarka u hotelu Westin. Tomislav Karamarko, Milijan Brkic.  Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
17.10.2015.
u 14:58

Prozvani: 
Bošnjaković, Bubić i Galić kritizirani zbog zaostajanja u izbornim zadacima

U HDZ-u vrije uoči finiširanja izbornih lista. Igraju se igre, puno je zainteresiranih za poziciju na listi za Sabor, a samo 14 mjesta u svakoj izbornoj jedinici. Šef HDZ-a Tomislav Karamarko i glavni tajnik Milijan Brkić jasno su prekjučer na Središnjem odboru poručili što misle o prijedlozima kandidata koje su županijske i gradske organizacije predložile središnjici, o rezultatima pojedinih koordinatora te o atmosferi sastavljanja lista.

Zaboravili Miloševića

Karamarko je jasno rekao da će mu prvi premijerski potez biti smanjiti plaće saborskim zastupnicima, ministrima kao i svoju plaću te je poručio da se nemaju zašto "tući" jer – to neće više biti tako "unosan" posao. Smatra da su te plaće previsoke u odnosu na plaće od kojih živi prosječan građanin Hrvatske te da je vrijeme da se one dovedu u realne okvire. U vrhu HDZ-a nisu baš zadovoljni prijedlozima kandidata za listu koje je "teren" dostavio središnjici, kao ni pojedinim koordinatorima. Kriteriji su najčešće bili – proguraj sebe i svoje na listu. Primjerice, zastupnike poput Domagoja Ivana Miloševića, Jasena Mesića i Davorina Mlakara zagrebački HDZ ili nije predložio za listu ili ih je stavio na neizgledna mjesto. Iz vrha su na to poručili da treba voditi računa o struci jer, primjerice, Milošević je dobar kad treba raditi na gospodarskom programu, nastupati po televizijama, davati izjave, a nitko ga nije kandidirao.

Najmanje uspješni

To je išlo šefa zagrebačkog HDZ-a Andriju Mikulića, ali on je ujedno i pohvaljen na Središnjem odboru jer je zagrebački HDZ potpuno odradio posao oko imenovanja koordinatora za svako biračko mjesto, a u Zagrebu ih je najviše – 604. Na tome su se pak pokliznuli Dražen Bošnjaković, koordinator za 6. jedinicu, Božo Galić, koordinator za 5. i Ivan Bubić, šef istarskog HDZ-a. Njih je glavni tajnik Brkić, prenose nam sudionici Središnjeg odbora, poimence prozvao da su najlošije odradili strateški posao, odnosno zbog najniže razine uspješnosti njihovih županija u odrađivanju izbornih zadataka. Navodno je u imenovanju koordinatora za svako biračko mjesto najviše podbacila upravo Bošnjakovićeva Zagrebačka županija. Brkić je bio u formi, pa je u svom prepoznatljivom stilu kritizirao da je već čuo za 200 ministara, kao i za 5000 zastupnika, a da su neki već podijelili 3000 državnih tvrtki....

Također, Brkić je opalio po koordinatorima i zato što u prijedlozima kandidata nisu poštovali žensku kvotu. Samo ih je upitao jesu li kaznu od 50.000 kuna za nepoštovanje kvote mislili platiti iz svog džepa. Sve što su Karamarko i Brkić na Središnjem odboru poručili svom članstvu uklapa se u Karamarkovu poruku koju stalno ponavlja - nema podjele plijena nakon izbora. Zato je Brkić namjerno i "napumpao" brojke o podijeljenim foteljama kako bi se smirili apetiti...

>>Obersnel: Ako Karamarko misli na Frljića silom, dokazuje da nudi opasne metode

>>Karamarko: Galamom i lažima aktualna vlast zamagljuje svoj nerad

Komentara 155

Avatar zajutrak
zajutrak
15:02 17.10.2015.

Tak treba, kad nama bude bolje neka i njima bude....

MA
Manolo46
15:05 17.10.2015.

Samo vi provedite lustraciju, jer je očito da se moramo rješiti komunizma, a ovo drugo će leći sve samo po sebi. Treba se rješiti ovih totalitarnih antidemokratskih recidiva, treba one ljude iz Hude jame dostojno pokopati a njihove krvnike privesti na sud. Ima ih, njih preko 60 tisuća još dobija mirovine, naći ih 4-5, staviti na optuženičku klupu i suditi im za zločinački poduhvat s genocidom protiv hrvatskog naroda, a za čelnika udtuženog zločinačkog poduhvata imenovati kumrovečkog bravara. To je potrebno učiniti zbog zdravlja nacije, jer zdravlje je prvo, a onda sve ovo ostalo.

Avatar imadunic
imadunic
16:13 17.10.2015.

Ovo je prilika da HDZ pokaže da je stranka od naroda i za narod. Hrvatski narod više neće opraštati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije