Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAMETNO

Puljak pozvala Ustavni sud i DORH da kažnjavaju stranke na čijim listama nema dovoljno žena

Marijana Puljak
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
18.08.2016.
u 13:26

Uvjerljivo je najgora najveća stranka, koja se hvali s najviše članova u Hrvatskoj, a koje, očito, prati i najveća neravnopravnost, rekla je Puljak

Stranka Pametno u koaliciji sa strankom Za grad ima najviše žena na kandidacijskim listama za izvanredne parlamentarne izbore. Ima tri žene na vodećim pozicijama na listi u 10 izbornih jedinica. Žene su među prva tri kandidata na listama zastupljene čak s 46,7 posto na listi Pametno – Za grad, dok prvi sljedeći imaju tek 33,3 posto, istaknula je predsjednica stranke Marijana Puljak.

– Uvjerljivo je najgora najveća stranka, koja se hvali s najviše članova u Hrvatskoj, a koje, očito, prati i najveća neravnopravnost. U stranci Pametno ravnopravnost žena nije tek jedna u nizu floskula, kojima se služe različiti političari kad im je to zgodno, ili im donosi jeftine bodove za praznike, poput Dana žena. U našoj stranci su na čelu predsjednica i dvije potpredsjednice. Premda mi u stranci ljude ne dijelimo po spolu, niti ih želimo tako promatrati, nevjerojatno je kako se neravnopravnost i dalje nameće kao tema i tjera nas na ovakve reakcije – istaknula je Marijana Puljak. Osim nje, koja je prva na listi za 10. izbornu jedinicu, još su dvije žene na listama na prvom mjestu: Nina Antičić u 7. izbornoj i Natalija Rajčić u 9. izbornoj jedinici.

U stranci Pametno zaključili su kako će svojim radom dokazati da su žene itekako ravnopravne, pa i u hrvatskom društvu te da će se svakako boriti i za promjenu ovakve, sramotne klime u politici prema ženama. Sugeriraju Ustavnom sudu i Državnom odvjetništvu da se dogovore oko poštivanja zakona i počnu kažnjavati one koji ih na svakim izborima nekažnjeno krše.

>> 'Za cjelovitu kurikularnu reformu, obvezno obrazovanje mora trajati 10 godina'

Komentara 11

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
13:42 18.08.2016.

Pa jeste vi stranka Pametno, ili stranka Vaginalno? Što je sad prioritet, da se na listama nađu pametni ili sisati? Jake pameti u ovih Pametnih. Ne pada mi na pamet glasovati za nekog tko ima ovakve fašistoidne nazore u kojima se prioritet daje sisama ispred mozga.

DU
Deleted user
14:25 18.08.2016.

Meni već dosta te borbe za žensku ravnopravnost...jedino što su mi uravnopravile su uvijeti za mirovinu.

ZG
zgrio
14:30 18.08.2016.

Iz ove stranke nikad ništa pametno, još jedna filijala sdpa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije