Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
To je odluka parlamenta

Milanović o raspuštanju Sabora: Izbori će biti vrlo brzo

Zoran Milanović
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
07.09.2015.
u 15:59

– Raspuštanje Sabora je autonomna odluka tog tijela i pretpostavljam kako će ta odluka biti donesena krajem rujna – kazao je Milanović

Premijer Zoran Milanović je u Dubrovniku, gdje je sudjelovao na konferenciji Konvencije o kasetnom streljivu, rekao da raspuštanje Sabora očekuje do kraja rujna.

– Raspuštanje Sabora je autonomna odluka tog tijela i pretpostavljam kako će ta odluka biti donesena krajem rujna – kazao je Milanović i dodao da će Sabor u redovnu zasjedanje ući 15. rujna te će se poslije toga "po svemu sudeći, raspustiti", piše HRT.  – Izbori će biti vrlo brzo, a nakon toga će se tražiti većina u parlamentu kako bi se uspostavila stabilna Vlada – kazao je premijer.

"To je zaista njezina stvar"

Komentirao je i privremeno  preseljenje Ureda predsjednice u Vukovar te je kazao da je to njezino pravo i upitao se "zašto bi on to komentirao".  

– Ured predsjednika je u Visokoj – kazao je Milanović aludirajući na lokaciju koju je predsjednica u kampanji označila kao novu lokaciju Ureda, ali se odmah ispravio i kazao da je Ured predsjednika na Pantovčaku. Iz njegovih riječi nije bilo jasno je li namjerno rekao krivu lokaciju ili je to bio samo lapsus koji se svakome može dogoditi.

Koaliciju možete zvati Domovinska koalicija

– Ako želi biti među ljudima, može putovati. Ali Hrvatska je relativna mala. No, ja to ne bi komentirao. To je zaista njezina stvar – rekao je premijer i dodao da se oni bave "konkretnim, tvrdim, čvrstim stvarima". Zaključio je da, ako predsjednica smatra da će zbog toga Hrvatskoj biti bolje, onda je to preseljenje "u redu".

Premijer je potvrdio da sutra potpisuju koalicijski sporazum. IDS je još u koaliciji i uvijek je dobrodošao. – Koalicija neće promijeniti ime, ali nas u biti možete zvati Domovinska koalicija – kazao je Milanović.

>>Sa SDP-om pet stranaka, ali još uvijek bez IDS-a

>>Milanović: Kazetno naoružanje nije pouzdano i ne može se koristiti u vojne svrhe

Komentara 70

DU
Deleted user
16:06 07.09.2015.

Druže Milanoviću, vas treba zvati yugokoalicija, to je ispravnije.

NA
navodno
16:14 07.09.2015.

A sad adio..

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:15 07.09.2015.

Zoki, upropasti češ si 3-4 plaće iiti oko 80.000kn..produži do veljače

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije