Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Početak sezone

Za Uskrs oko 60.000 gostiju iz inozemstva i 10.000 domaćih

plaža
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
15.04.2017.
u 08:00

Tijekom prva tri mjeseca Hrvatska je ugostila
 742.000 turista, što je oko šest posto više nego u istom razdoblju 2016. godine

Prva velika seoba Europljana prema toplijim krajevima krenula je ovaj vikend. Uskrs je tri tjedna kasnije nego lani i vjeruje se da ih se ovaj puta više otisnulo na neko putovanje.

Jadranski domaćini za uskrsni vikend očekuju oko 60.000 stranih gostiju, desetak posto više nego za lanjski Uskrs, te još barem desetak tisuća domaćih turista. Cijeli bi travanj, pak, trebao donijeti oko dva milijuna turističkih noćenja i tako nastaviti solidan niz pluseva iz prethodnih mjeseci. Tijekom prva tri mjeseca Hrvatska je, naime, ugostila 742.000 turista, što je oko šest posto više nego u istom razdoblju 2016.

Gužve su, pak, počele još u četvrtak. U noći na petak na Bregani se, recimo, u smjeru Hrvatske već protezala višekilometarska kolona. Kako će tek biti u špici, s obzirom na postrožene kontrole na graničnim prijelazima, nije teško zamisliti. Pogotovo što se ove sezone očekuje oko milijun turista više, od kojih većina stiže cestom.

>> Plenković: Apelirao sam da se slovenska policija vrati na dosadašnji režim

>> Na ulaz u Hrvatsku čekalo se i pet sati: Ogorčeni putnici izlaze iz autobusa i pješke prelaze granicu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije