Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ODUSTAJU

Novi prijedlog: Za poziciju predsjednika Sabora Most spreman odreći se jednog ministarstva

Božo Petrov i Andrej Plenković
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
05.10.2016.
u 11:04

Glavna točka današnjih pregovora HDZ-a i Mosta koji počinju u 15 sati bit će pozicija šefa Sabora jer Most ne odustaje od te funkcije

Glavna točka današnjih pregovora HDZ-a i Mosta koji počinju u 15 sati bit će pozicija šefa Sabora jer Most ne odustaje od te funkcije. 

HDZ je Mostu ponudio pet ministarstava i mjesto potpredsjednika Vlade, ali Most je, neslužbeno doznajemo, spreman prihvatiti četiri ministarstva, dakle odreći se jednog, kako bi dobili poziciju predsjednika Sabora.

Most od te funkcije, kako doznajemo, ne kani odustati jer smatraju da u ovom političkom trenutku ne bi bilo dobro da sve tri ključne pozicije u državu drži HDZ – premijersku (Plenković), predsjedničku (K. Grabar-Kitarović bila je kandidatkinja HDZ-a) te onu šefa Sabora. 

Osim toga, Most smatra da se dvije ključne pozicije – premijerska i šefa parlamenta – trebaju podijeliti između starijeg (HDZ) i mlađeg partnera (Most).

Pozicija šefa Sabora ostala je jedino otvoreno pitanje između HDZ-a i Mosta, oko kojeg će se lomiti koplja. HDZ nije sklon Mostu prepustiti mjesto šefa Sabora, ali Plenković je ovih dana govorio da se o svemu pregovara i da je sve na stolu.

>>'Danas, a najkasnije sutra bi s Mostom mogli postići dogovor o suradnji'

>>Svih petero HSS-ovaca dalo potpise Andreju Plenkoviću

Komentara 98

KU
kupatilo
11:13 05.10.2016.

Dajte im al onda policija i pravosuđe nemogu njima jer nista nisu poduzeli za vrijeme prosle vlade i ne da nisu poduzeli nego su ostavili sve stare kadrove(Sdp) tako da se istrage protiv Milanovica i Vrdoljaka nisu ni započele a ima ih i jos.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
11:14 05.10.2016.

Sto je to most do sad napravio da ima pravo "zahtjevati , nis koristi partija!

Avatar R & I
R & I
11:15 05.10.2016.

Most je gladan vlasti i moci. To im je od prvog dana bilo u interesu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije