Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Dan D'

Počeli ključni pregovori o sastavu Vlade. Plenković otišao iz središnjice: 'Most nas je zvao da vidimo njihove prostorije. Tamo još nisam bio pa se veselim'

Andrej Plenković
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
03.10.2016.
u 15:10

– Sve ide sukladno dogovorenom hodogramu. Ideja je da ovaj tjedan dogovorimo sve ono što je najbitnije s Mostom – rekao je Plenković

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić oko 15 sati napustili su središnjicu HDZ-a te se uputili u Draškovićevu ulicu u Mostov stožer na četvrti krug pregovora oko sastavljanja Vlade. Iznenadilo je to predstavnike medija koji su se okupili na Trgu žrtava fašizma očekujući da će se tu odvijati pregovori.

– Oni su nas zvali da vidimo njihove prostorije, a ja tamo još nisam bio pa se veselim – rekao je kratko Plenković novinarima.

Upitan kako to da je u zadnji trenutak došlo do promjene plana, uzvratio je kako je "to bilo unaprijed dogovoreno".

Plenković je jutros izjavio kako će sve biti dogovoreno u roku – do 14. listopada, kada će biti novi saziv Sabora. Ovo bi trebao biti ključni tjedan pregovora te će biti govora i o podjeli resora. Plenković je jutros, dolazeći u HDZ-ovu središnjicu, potvrdio kako će se danas raspravljati i o resorima, piše N1

Most je, prema neslužbenim informacijama, zatražio pet ministarstava i mjesto potpredsjednika Sabora.

– Tijekom popodneva nastavljamo pregovore s Mostom. Ujutro imamo nekoliko konzultacijskih, pripremnih sastanaka i sve ide sukladno dogovorenom hodogramu. Ideja je da ovaj tjedan dogovorimo sve ono što je najbitnije s Mostom – rekao je Plenković te dodao:.

Nema kontrole što se tiče ustroja nove Vlade, postoji jedna Vlada, jedinstvena politika i zajednički rad u Vladi. A danas nije nikakav ''dan D'', daleko je to od toga. Nemojmo stvarati umjetne tenzije.

Kazao je kako će 14. listopada biti prva sjednica idućeg saziva Sabora.

– Sve ide dobro, nema govora o vremenskom škripcu. Moguće je da ću sljedećeg ponedjeljka, na konzultacije kod predsjednice, donijeti potrebne potpise – zaključio je Plenković.

Tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić (Most) rekao je danas da pregovori s HDZ-om nisu u "vremenskom tjesnacu" jer postoje ustavni rokovi, istaknuvši kako obje stranke isključivo razgovaraju o programu nove Vlade.

– Danas smo u razgovorima, pa ćemo vidjeti, ako riješimo, zašto ne. Ostavimo da vidimo kako ide tijek razgovora. Puno je tema, još puno toga treba proći u programskom dijelu i ne znam hoće li biti dovoljno da sve strpamo u jedan dan – kazao je Panenić novinarima u središnjici HDZ-a.

Na upit je li danas "dan D" u pregovorima s HDZ-om, ustvrdio je da pregovori nisu u "vremenskom tjesnacu" jer postoje ustavni rokovi.

Na pitanje očekuje li da netko u idući ponedjeljak na konzultacije kod predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović dođe s potrebnim brojem potpisa, odgovorio je:  – Ako bude sve dogovoreno, zašto ne.

Nešto prije dolaska Panenića u središnjicu HDZ-a ušao je i tehnički ministar financija Zdravko Marić.

Komentara 79

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:59 03.10.2016.

Zasto se nesmije napisati da most nema strucnih kadrova a istina je i ne vrijedja nikoga??

Avatar TAJSAM
TAJSAM
17:09 03.10.2016.

To je lijepo i dobro da i članovi Mosta vide malo drugačije sastav vlade i rad u vladi ali toliko koliko traže Mostovci stvarno prelaze gospodski dogovor i vrlo su neukusne želje tih ljudi iako su se kleli da ne traže fotelje a sad se vidi da se bave sa svime ali uz uvijet da se dođe do fotelja što im je odpočetka bio cilj a pregovori su samo sredstvo da se dođe do tog cilja. Pozdrav dobrim ljudima

LU
lunar777
17:01 03.10.2016.

Dan D za Ivu Puljić Šego i agitpropovce iz HINA-e...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije