Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrdio Beljak

Svih petero HSS-ovaca dalo potpise Andreju Plenkoviću

Krešo Beljak
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
05.10.2016.
u 08:05

Jučer je završena peta runda pregovora između HDZ-a i Mosta o sastavljanju nove Vlade

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je za N1 da je petero HSS-ovaca koji su osvojili mandat već predalo svoje potpise i tako dalo potporu predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću kao mandataru za sastavljanje Vlade. Beljak je rekao i kako su si uzeli nekoliko dana odmora.

HSS je na izborima bio dio lijeve koalicije, a najava čelnika HSS-a Kreše Beljaka da ta stranka podrži novu HDZ-ovu Vladu izazvala je brojne reakcije u javnosti.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković jutros je ispred središnjice HDZ-a potvrdio da je točna informacija da je HSS dao potpise Plenkoviću. Što se tiče potpisa drugih stranaka i pojedinaca, Jandroković je rekao: – Nemam informaciju da je netko drugi potpisao.

Podsjetimo, jučer nakon četverosatnih pregovora o formiranju nove Vlade, čelnici HDZ-a i Mosta Andrej Plenković i Božo Petrov izašli su pred novinare  zadovoljni razgovorima na kojima je bilo riječi o ustroju buduće hrvatske Vlade, a iako detalje nisu otkrivali, Plenković je najavio kako će se broj ministarstava smanjiti.

Plenković je istaknuo kako je cilj HDZ-a da u ponedjeljak, kad budu održane konzultacije kod predsjednice Republike, dođu s potrebnih 76 potpisa kako bi od nje dobili mandat za sastavljanje nove Vlade.

Pregovori HDZ-a i Mosta su u samom finišu. Nova runda zakazana je danas za 15 sati u središnjici HDZ-a.

> > Plenković: Nova Vlada imat će manje ministarstava, Petrov: Imena ćete znati tek kad se završe pregovori

Komentara 25

MA
MarioG
08:23 05.10.2016.

Ako je od Beljaka, ne hvala..

Avatar Bruno
Bruno
10:40 05.10.2016.

Slijedi i podrska HNSa, Milana Bandica, manjinaca, mostovci gotovi , tabletice....

MI
Milas
09:11 05.10.2016.

HSS pet potpisa, 8 manjine i 2 Bandić i Plenki može reći Petrovu da se slika sa svojim ultimatumima, zahtjevima, prohtjevima i inim malograđanskim ambicijama. Ako to ne napravi opet će unutar Vlade imati oporbu a tako se ne može raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije