Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlaho Orepić

Hoće li migranti krenuti kroz BiH? 'Besmisleno je na taj način razmišljati'

Vlaho Orepić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
18.02.2016.
u 21:03

- Proračun je uistinu veliki izazov, trebamo ga donijeti do 10. ožujka kao Vlada. Što se tiče MUP-a sve se može dirati osim standarda ljudi, najmanje prostora ima u tom dijelu i to ću zaštititi maksimalno- rekao je Orepić.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u razgovoru za Dnevnik Nove TV govorio je o migrantskoj krizi.

Upitan postoji li mogućnost nekakvih alternativnih pravaca u trenutku kada se čvršće zatvori granica s Makedonijom i što bi to značilo za Hrvatsku, Orepić je kazao da u ovom trenutku takva potreba ne postoji, niti od strane migranata niti od strane njih koji reguliraju taj proces.

Smatra da put kojim migranti sada dolaze nije zatvoren.

- Nije zatvoren, samo je jasno definiran i izbjegnuti su svi problemi i ne vidim uopće potrebu da ljudi traže alternativu- rekao je ministar Orepić.

Na pitanje je li vjerojatno da migranti slučajno krenu kroz Bosnu i Hercegovinu Orepić je odgovorio da ''u ovom trenutku ne''.

 - Svi pokazatelji kazuju da je uopće besmisleno na taj način razmišljati- dodao je.

Govorio je i o proračunu.

- Proračun je uistinu veliki izazov, trebamo ga donijeti do 10. ožujka kao Vlada. Što se tiče MUP-a sve se može dirati osim standarda ljudi, najmanje prostora ima u tom dijelu i to ću zaštititi maksimalno- rekao je Orepić.

Osvrnuo se i na slučaj Dragana Lozančića, šefa SOA-e kojeg je, podsjetimo, jednostrano razriješila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Upitan misli li da Dragan Lozančić mora otići, Orepić je za Dnevnik Nove TV kazao:

- Moramo štititi načelo istine pa što god to koštalo ili što god to značilo. 

>> Ukidanjem službenih vozila do ušteda i racionalnog korištenja

Komentara 7

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
21:40 18.02.2016.

Koliko vidim nema vojske na granicama. Nema priprema za gradnju fizičkih prepreka. Nema dovoljno policajaca. Gledamo prema Sloveniji pa opet prema Srbiji, pa malo prema Austriji. Oni nešto rade na obrani svojih granica. Evo Austrija ograničava broj migranata koji smiju ući bez obzira što se Merkelica buni. Brzo nas očekuje prava invazija u proljeće. Hoćemo opet ganjati migrante po poljima na istoku Hrvatske ministre? Vremena je malo. Dajte više pa bar koji kilometar ograde napravite ili bar postavite na stotine zastava Izraela na granice jer oni kad vide Davidovu zvijezdu bježe glavom bez obzira. U svakom slučaju ne piše nam se dobro u proljeće ako se nešto dramatično ne promijeni.

MO
mobitel20
21:29 18.02.2016.

E moj Orepicu, vjerujes ti istim "analiticarima" bliskim Ostojicu i onim "Dobrodosli" koji su na pocetku,zajedno s medijima, ismijavali Predsjednicu i tvrdili da ce ukupan broj migranata biti jedva koju tisucu. Nista ne radis ne demontazi neprofesionalnog partijskog kadra, i bojim se krajnjeg rezultata vasih procjena. Pa i laik zna da ce nakon smanjenja propusnosti granica jako se povecati broj onih najilegalnijih koji ce i preko mora i preko gora srljati ka svome cilju. Ma kakav motiv ih vodio...Zato nas ne cini bu.dalama, nego ozbiljno pristupi problemu.

BA
barbaizamerike
21:18 18.02.2016.

istina da krenut ce preko BIH I tamo im se prekida put I izbije sukob

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije