Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlaho Orepić
Povratak na članak

Hoće li migranti krenuti kroz BiH? 'Besmisleno je na taj način razmišljati'

- Proračun je uistinu veliki izazov, trebamo ga donijeti do 10. ožujka kao Vlada. Što se tiče MUP-a sve se može dirati osim standarda ljudi, najmanje prostora ima u tom dijelu i to ću zaštititi maksimalno- rekao je Orepić.

Komentari 7

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
21:40 18.02.2016.

Koliko vidim nema vojske na granicama. Nema priprema za gradnju fizičkih prepreka. Nema dovoljno policajaca. Gledamo prema Sloveniji pa opet prema Srbiji, pa malo prema Austriji. Oni nešto rade na obrani svojih granica. Evo Austrija ograničava broj migranata koji smiju ući bez obzira što se Merkelica buni. Brzo nas očekuje prava invazija u proljeće. Hoćemo opet ganjati migrante po poljima na istoku Hrvatske ministre? Vremena je malo. Dajte više pa bar koji kilometar ograde napravite ili bar postavite na stotine zastava Izraela na granice jer oni kad vide Davidovu zvijezdu bježe glavom bez obzira. U svakom slučaju ne piše nam se dobro u proljeće ako se nešto dramatično ne promijeni.

VL
MO
mobitel20
21:29 18.02.2016.

E moj Orepicu, vjerujes ti istim "analiticarima" bliskim Ostojicu i onim "Dobrodosli" koji su na pocetku,zajedno s medijima, ismijavali Predsjednicu i tvrdili da ce ukupan broj migranata biti jedva koju tisucu. Nista ne radis ne demontazi neprofesionalnog partijskog kadra, i bojim se krajnjeg rezultata vasih procjena. Pa i laik zna da ce nakon smanjenja propusnosti granica jako se povecati broj onih najilegalnijih koji ce i preko mora i preko gora srljati ka svome cilju. Ma kakav motiv ih vodio...Zato nas ne cini bu.dalama, nego ozbiljno pristupi problemu.

VL
BA
barbaizamerike
21:18 18.02.2016.

istina da krenut ce preko BIH I tamo im se prekida put I izbije sukob

VL
Avatar johnny_bravo
johnny_bravo
08:08 19.02.2016.

Orepiću nemoj se praviti grbav kada i sam znaš da će biti dva pravca kretanja, jedan sjevernim koridorom preko Republike Srpske, a drugu preko Trebinja.

VL
GO
goran2hr
09:13 19.02.2016.

'Besmisleno je na taj način razmišljati' - pa zato nije potrebno izvršiti nikakve pripreme, niti išta planirati?! To je korektno razmišljanje, samo utoliko, ako su naši vladajući odlučili, da ni pod koju cijenu (zatvaranje slovenske granice, odbijanje zapadnih zemalja da prihvaćaju imigrante) neće zatvoriti hrvatsku granicu. Pa dok ih se god bude besplatno vozilo iz Srbije u Hrvatsku (naravno u jednom smijeru), ilegalni imigranti neće biti ludi da se guraju kroz Bosnu. Međutim, zatvaranje slovenske granice, samo je pitanje vremena. Tada će konačno (možda) i "hrvatska" vlast poželjeti zatvoriti granicu, ali bez ograde, to će biti u Slavoniji vrlo teško, a na ostatku granice (BiH) nemoguće. Iako su znali da su tamo nepoželjni ilegalni imigranti su na silu nadirali u Mađarsku, dok ih se nije fizički spriječilo. Također (ako bi RH odlučila više ne primati ilegalne imigrante), ilegalni imigranti će imati punu suradnju vlasti Srbije i rep. Srpske u prebacivanju preko granice RH, kao vid specijalnog rata. Ali i novi ministar (Ostojićev klon) bavi se gatanjem, trati vrijeme i provodi "prokušane" A, B, C... planove.

VL
AN
Anasta
23:49 18.02.2016.

Hm, ovaj mi je tip bas zgodan-:)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.