Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anketa

Većina ispitanika za oštrije kazne učenicima

Učenici
Foto: Pixsell
11.12.2014.
u 07:15

Gotovo 60 posto ispitanika smatra da treba uvesti strože pedagoške mjere

Nakon svih rasprava treba li pooštriti pedagoške mjere, odnosno kazne za učenike osnovnih i srednjih škola, anketa koju je proveo EduCentar pokazala je da treba. Gotovo 60 posto ispitanika smatra da treba uvesti strože pedagoške mjere jer, kako su komentirali pojedini ispitanici, “škole trebaju preuzeti odgoj djece na vrijeme, ako to roditelji već nisu u stanju”.

Drugi taj svoj stav opravdavaju mišljenjem da sada “nema autoriteta koji je u školama i te kako potreban”. Trećina ispitanika, odnosno njih 30 posto podržava strože kazne, ali ovisno o kojoj je riječ.

Pojedini ispitanici ističu da za nasilje treba uvesti oštre pedagoške mjere te kako u složenijim slučajevima treba uključiti i centre za socijalni rad. Iako su generacije odrasle na tezi da je “šiba iz raja izišla”, nitko nije za fizičko kažnjavanje učenika. Samo 12 posto ispitanika nije za pooštravanje pedagoških mjera.

>> Roditeljima je lakše platiti nego podučavati

Ključne riječi

Komentara 5

BB
bozo boric
09:22 11.12.2014.

.. u osnovnoj školi u 7 razredu gledao sam učiteljici pomoču ogledala ispod haljine ... poslala me kod direktora gdje sam dobio nekoliko edagoških po dlanu , a tata mi je kod kuće održao pomoču remena sat sexualnog odgoja... danasnas bi za to nedjelo učiteljica bila kažnjena zbog nedoličnog oblačenja...

IV
ivomat
09:46 11.12.2014.

Odkada došla "velika demokracija" nema više obitelji , nema odgoja ni odnosa na relaciji učitelj -đak, a bogami ni slobodne i opuštene šetnje gradom ni po dani ni po noći ,Vivat demokratia,

Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
08:16 11.12.2014.

Točno se sjećam kad sam u osnovnoj školi dobio takvu šljagu od profesorice iz fizike,jer sam brbljao na satu.Još i danas mi zvoni u uhu.Nakon toga sam bio uzoran.A onda mi je stari došao na informacije u školu,zbog toga.Tada me i on izdevetao kad sam stigao doma.Od tada sam bio kao bubica u školi,do fakulteta.Prošlo je 30 godina od toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije