Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi ministar

Varga nakon imenovanja: Masterplan bolnica trenutno je na analizi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.06.2014.
u 14:19

Zahvalio je svom prethodniku Rajku Ostojiću što je napravio sve pripremne radnje te odlično odradio analitički dio

Novi ministar zdravlja Siniša Varga najavljuje da mu je godinu dana potrebno da napravi sve projekte zahvaljujući kojima će izgraditi stabilan zdravstveni sustav, a Masterplan bolnica koji je tek završio njegov prethodnik Rajko Ostojić sada analizira.

- Prvo i osnovno što ću napraviti je novi tim u ministarstvu zdravlja, novi tim u HZZO-u i jedan "sinergizam" će se sada uspostaviti između te dvije institucije, da se jednom za svagda provedu određeni projekti koji tište hrvatske građane, a to su prvenstveno liste čekanja, stabilno funkcioniranje i financiranje zdravstvenog sustava – objašnjava Varga te optimistično dodaje da sve to želi riješiti do kraja ove godine.

Zahvalio je svom prethodniku Rajku Ostojiću što je napravio sve pripremne radnje te odlično odradio analitički dio.

- Sve to da sada u drugom poluvremenu ove utakmice zabijemo tri gola i dobijemo tri boda isto kao Hrvatska reprezentacija večeras – slikovit je Varga.

Masterplan je sada trenutno u analizi, dodaje on, da se točno vidi je li to skladu s nekoliko drugih projekata.

- Prvenstveno s ljudskim resursima koji su napravljeni, tako da imamo više stvari koje se odvijaju istovremeno i vezano i s kolektivnim pregovorima sa sindikatima. To je sve jako vezano sa skraćivanjem liste čekanja i dobivanje kvalitetne i dostupne zdravstvene zaštite za naše građane – zaključuje novi ministar zdravlja.

>> Linić o novim ministrima: Za takve ljude nisam mogao glasovati

Komentara 3

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
15:54 19.06.2014.

Dosta nam je vladinih analiza... Već su itekako dokazali svoju ogromnu nesposobnost...

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
15:48 19.06.2014.

Najbolje taj masterplan dati na master psiho-analizu

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
14:35 18.06.2014.

Treba li se napokon donijeti dugoročna strategija razvoja zdravstvenog sustava? Hoćemo li doživjeti da jedan ministar završi svoj mandat pa drugi dođe i nastavi raditi ono što je prvi započeo. Svjedoci smo da ista politička opcija imenuje jednog ministra a zatim drugog te da drugi poništava sve što je radio onaj prvi. Što onda očekivati kada na vlast dođe druga politička opcija? Ovakvim vođenjem zdravstveni sustav nema nikave budućnosti. Hoćemo li ikada postići konsenzus oko budućnosti našeg zdravstvenog sustava? Možemo li donijeti DUGOROČNU STRATEGIJU RAZVOJA ZDRAVSTVENOG SUSTAVA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije