Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI POSAO

USKOK zbog remonta MiG-ova pokreće istragu protiv dvojice hrvatskih državljana

mig-21
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/5
05.07.2016.
u 18:15

USKOK je, na temelju kaznene prijave Ministarstva obrane, Glavnog stožera oružanih snaga, Službe vojne policije, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1957., 1960.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita

USKOK je danas objavio da je donio rješenje o provođenju istrage zbog remonta MiG-ova.

USKOK je, na temelju kaznene prijave Ministarstva obrane, Glavnog stožera oružanih snaga, Službe vojne policije, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1957., 1960.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita. Doznajemo kako se istraga provodi protiv Josipa Čovića i Ivice Josipovića. 

Kako se navodi priopćenju, osnovano se sumnja da je prvookrivljeni od 12. prosinca 2011. do kraja veljače 2016. godine, kao načelnik Odjela održavanja i remonta Zrakoplovno-tehničkog zavoda, Zapovjedništva za logistiku MORH-a, te kao voditelj Odjela za zrakoplovno-tehničke standarde Samostalne službe za vojni zračni promet MORH-a i kao stručna osoba član tehničkog Povjerenstva MORH-a zadužen za utvrđivanje tehničke sposobnosti izvršenja remonta borbenih aviona MiG-21 u remontnim zavodima potencijalnih izvršitelja, Povjerenstva MORH-a za analizu izvodivosti i isplativosti remonta te Povjerenstva MORH-a za stručno-tehničku potporu postupku remonta, od zastupnika dvaju inozemnih društava u više navrata zatražio novčanu nagradu kako bi zauzvrat, kao član povjerenstava MORH-a u čijem je radu sudjelovao, bez obzira na stvarnu tehničku sposobnost potencijalnih izvršitelja za obavljanje remonta aviona, osigurao pozitivno mišljenje i prednost u obavljanju posla kapitalnog remonta i nabavke dodatnih aviona MiG-21 onom potencijalnom izvršitelju koji pristane isplatiti mu zatraženi novčani iznos.

USKOK dodaje kako zastupnici jednog od društava nisu prihvatili zahtjev prvookrivljenog da mu za pogodovanje prilikom odabira izvršitelja isplate određenu novčanu nagradu, dok je drugookrivljeni prihvatio zahtjev prvookrivljenog i obećao mu isplatu zatraženog novčanog iznosa ako društvu čiji je zastupnik osigura dobivanje i izvršenje navedenog posla. Nakon što je navedeni posao realiziran, prvookrivljeni je od drugookrivljenog u dva navrata tijekom siječnja i veljače 2016. godine preuzeo obećanu novčanu nagradu.

USKOK u koordinaciji s Vojnom policijom i PNUSKOK-om nastavlja provođenje kriminalističkog istraživanja, navodi se u priopćenju.

>> Što je za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo bolje: Poslije MiG-a amerikanac, šveđanin, korejac?

Komentara 46

NA
navijeke
18:36 05.07.2016.

Imena, dame i gospodo, imena. Ako ste mjesecima bez ikakvih dokaza razvlačili Karamarka, što vas sad priječi u objavljivanju imena? Ovo nije sumrak, ovo je mrkla noć novinarstva, bez mjesečine.

DR
dragob3
18:41 05.07.2016.

Zašto je slaba ova vijest gdje je zbog davanja i primanja mita ugrožena nacionalna sigurnost ? Vjerujem da je neki policajac uzeo 500 kuna bi to bila udarna vijest na prvoj strani i velika debela slova. Članak bi bio dug ohoo i normalno bili bi inicijali policajca, iz kojeg je grada, u kojoj policijskoj postaji radi... Pošto je ovo tek "nevažna" vijest onda ne treba ljudima davati više informacija tako da se što prije ovo zaboravi jer idu IZBORI, pa da ne bi netko s ovim djelom povezao bovšu Milanovićevu vladu.

BI
bijelocrveni
18:27 05.07.2016.

Zasto sad ne kopate novinari? Sotona vas drzi za .uda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije