Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Snijeg prouzročuje probleme u Lici i Gorskom kotaru

snijeg
Foto: Goran Kovačič/PIXSELL
1/13
05.02.2015.
u 15:03

Smirivanje vremena i prestanak oborina očekuje se u nedjelju

U većem dijelu Hrvatske danas će prevladavati oblačno s kišom i snijegom, osobito u drugom dijelu dana. Posvuda će biti oblačno s kišom na Jadranu, snijegom u gorskoj i središnjoj unutrašnjosti te susnježicom u Slavoniji, javlja vrijeme.net. Na Jadranu i u okolnim područjima oborine će biti obilne, a na sjevernom Jadranu može padati snijeg nošen burom.

U Gorskom kotaru i Lici do kraja dana može pasti više od 70 cm novog snijega, a u nižim dijelovima zapadne unutrašnjosti mjestimice i do 50 cm. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu orkanska bura, a u Dalmaciji jako jugo s olujnim udarima. Temperatura u unutrašnjosti tijekom dana neće se znatnije mijenjati i bit će većinom od -2 do 2, u istočnoj Slavoniji do 5. Na Jadranu ujutro od 3 na sjeveru do 10 na jugu i otocima. Najviša dnevna temperatura na Jadranu od 7 na sjevernom do 15°C na južnom Jadranu.

Smirivanje vremena i prestanak oborina očekuje se u nedjelju.

Problemi u Gorskom kotaru i Lici

Najviše je problema kao i uvijek u Lici i Gorskom kotaru gdje snijeg i vjetar otežavaju promet.

Foto: Goran Kovačič/PIXSELL

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Iz HAK-a javljaju da je za sav promet zatvorena dionica Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja. Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, autocesta A1 između čvorova Sveti Rok – Maslenica, Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog i Karlobaga i Svete Marije Magdalene, dionica od čvora Sveti Kuzam, na autocesti A7 do mosta Krk, državna cesta DC25 Gospić – Karlobag i DC54 Maslenica – Zaton Obrovački.

Na autocesti A1 između čvorova Maslenica i Posedarje u smjeru Zagreba voze samo osobna vozila.

Na Istarskom ipsilonu zabrana je prometa za vozila na motorni pogon koja nemaju propisanu zimsku opremu i za priključna vozila za vrijeme zimskih uvjeta na cestama.

Državna cesta DC218 GP Užljebić – Dobroselo – Mazin – Bruvno zatvorena je za sav promet.

U Zagrebu Sljemenska cesta od Blizneca prema vrhu do daljnjega preventivno je zatvorena.

Državna cesta DC1, Brza cesta Solin – Klis, zbog radova bit će zatvorena večeras, 5.veljače, od 21 do 23 sata smjer prema Dugopolju, a od 23 do 1 sat bit će prekinut promet u smjeru Splita. Obilazak je županijskom cestom ŽC6253 Stara Kliška cesta.

Ne krećite na put bez zimske opreme

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a snijeg usporava promet u Lici, Gorskom kotaru i dijelu središnje Hrvatske.Mogući su odroni zemlje i kamenja te poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

HAK savjetuje vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, pravovremeno se informiraju o stanju i prohodnosti cesta te, ako je moguće, da odgode putovanja.

HGSS na svom Twitter-profilu također poziva na odgodu putovanja.

Iz HŽ-a javljaju kako ''zbog vremenskih uvjeta u željezničkom prometu mjestimično dolazi do nepravilnosti pa su na pojedinim dionicama moguća kašnjenja i otkazivanja vlakova''.

>> Za novi snijeg spremne sve ekipe zagrebačke Zimske službe

Komentara 8

Avatar puky
puky
10:07 05.02.2015.

... jel pada u Osijeku ? ... ne pada ... jel pada u cijeloj Hrvatskoj ? ... ne pada ... strava ...

NE
neolex
10:19 05.02.2015.

Izgleda da ovaj novinar nezna da je Istočna Slavonija i Baranja u Hrvatskoj.

SI
simeeee
10:22 05.02.2015.

Idete ljudima na živce sa ovim najavama sniga, postali ste gori od amerikanaca...pa sto da pada snig, zima je??!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije