Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aktivirali mandate

MIP potvrdio povratak smijenjenih Jovanovića i Ostojića u saborske klupe

Jovanović Ostojić
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
17.06.2014.
u 10:04

Tu odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva još treba potvrditi Hrvatski sabor u srijedu na glasovanju

Smijenjeni ministar zdravlja Rajko Ostojić te ministar obrazovanja Željko Jovanović aktivirali su svoje saborske mandate.

Odobrilo je to jutros Mandatno-imunitetno povjerenstvo, a tu odluku MIP-a još treba potvrditi Hrvatski sabor u srijedu na glasovanju.

Smijenjeni prošli tjedan

Aktiviranjem mandata bivšim ministrima prestaje mandat njihovim zamjenama u Saboru, pa saborske klupe napuštaju Lidija Bagarić i Boris Kovačić.

Ostojić i Jovanović smijenjeni su prošli tjedan, a od srijede nakon glasovanja u Saboru i službeno njihove dužnosti preuzimaju Siniša Varga i Vedran Mornar

>>Za Linićem mnogi žale, za Ostojićem i Jovanovićem ni glasači SDP-a

>>Jovanović: Jedini mi je cilj da zločinačka organizacija HDZ ne dođe na vlast

Komentara 6

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
10:48 17.06.2014.

Pitanje 7: Koje kvalifikacije treba imati onaj koji se javlja za upravljanje zdravstvenom ustanovom ili zdravstvenim osiguranjem ili je ministar zdravlja (zdravstva) ili je njegov pomoćnik... ili je....? Treba li navedeni kandidat predstaviti svoj plan i program rada? Tko bi trebao evaluirati isti? Na koji rok bi se trebala postavljati uprava u zdravstvenim ustanovama? Kada će se nagrađivati uspješno vođenje i upravljanje? Treba li onoga tko uspješno vodi neki sustav ostaviti da isti vodi sve dok je uspješan? Na koji način evaluirati uspješnost? Trebali se omogućiti provođenje i realizacija pojedinih projekata (srednjoročni i dugoročni projekti)? Kada će se prestati imenovati voditelji ustanova na osnovi političke pripadnosti te da osnovi kriterij postane stručnost, sposobnost, plan i program?

Avatar Carrera
Carrera
11:09 17.06.2014.

eto, briga njih, sad će imati lijepe saborske plaće i neće ništa morati raditi...e moj narode...

SE
sestrićna
11:31 17.06.2014.

znači opet rade od sabora skupštinu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije