Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrda ZJZ-a

Salmonela uzrokovala trovanje hranom u svatovima u Vinkovcima

bolnica čakovec
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
01.06.2016.
u 13:57

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić pojasnila je kako je uzročnik potvrđen kod jedne od oboljelih osoba, ali i kako će se teško saznati koja od namirnica nije bila ispravna

-Uzrok stomačnih problema radi kojih je više desetaka osoba nakon svatova održanih u petak u Vinkovcima potražilo liječničku pomoć je salmonela, potvrdila je to za Večernji list ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić.

Pojasnila je kako je uzročnik potvrđen kod jedne od oboljelih osoba, ali i kako će se teško saznati koja od namirnica nije bila ispravna.

-Iz Sanitarne inspekcije su nam rekli kako ništa od preostalih namirnica koje su pripremane i služene nisu pronašli- rekla je Krešić.

Pokušali smo doznati i više informacija kakva je dalja procedura kada se uzročnik salmonela izolira u nekom ugostiteljskom objektu u koji zalazi veći broj ljudi ali se iz Sanitarne inspekcije do zaključena ovoga teksta nitko nije javljao. Podsjećamo kako je više desetaka osoba koji su bili u svatovima, održanim u sali Barun trenk u Vinkovcima, završilo ubrzo u bolnici. Prema informacijama iz HZJZ liječničku pomoć zatražilo je 50-60 osoba dok druge informacije govore kako je broj oboljelih veći i od 100 osoba. 

>>50 osoba završilo u vinkovačkoj bolnici: Na svadbi se zarazili salmonelom?

Ključne riječi

Komentara 2

KD
kdog
14:44 01.06.2016.

potplatio inspektore uzoran ugostitelh

RI
RI813
17:27 01.06.2016.

nista čudno kad sve uvozimo a naše propada jer je zdravo i dobro a u vladi se svadaju i pojm nemaju sta delaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije