Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Većina na kućnom liječenju

50 osoba završilo u vinkovačkoj bolnici: Na svadbi se zarazili salmonelom?

salmonela
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
31.05.2016.
u 16:18

– Uzročnik nije izoliran tako da se za sada samo pretpostavlja da je riječ o salmoneli – rekla je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić

Najmanje 50 osoba u proteklih dva-tri dana završilo je u općoj županijskoj bolnici Vinkovci zbog sumnje da su se zarazili salmonelom.

– Još uvijek ne možemo sa sigurnošću reći o čemu je riječ. Naime, uzročnik nije izoliran tako da se za sada samo pretpostavlja da je riječ o salmoneli. Vjerujemo kako ćemo vrlo brzo precizno ustanoviti o čemu je riječ. Na salmonelu upućuje i klinička slika pacijenata – rekla je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić.

Potvrdila nam je da je zbog trbušnih problema u bolnici završilo 50-ak osoba, ali i da ih je većina puštena na kućno liječenje. Nitko od zaraženih nije u životnoj opasnosti. Iz HZJZ navode i da ta brojka ne znači da je to konačna brojka zaraženih jer je u doticaju bilo mnogo više ljudi. 

Naime, prema neslužbenim informacijama, svi zaraženi bili su gosti na svadbi koja se prošloga petka održala u Sali "Barun Trenk" u Vinkovcima. Na svadbi su bili gosti iz Vinkovaca, cijele Slavonije i Hrvatske pa i BiH. U cijeli slučaj uključila se i sanitarna inspekcija koja je izuzela uzorke i radi na utvrđivanju uzročnika zaraze u svatovima. 

>>Epidemija salmonele u Puli, 17 djece zaraženo u vrtiću

Komentara 7

LA
LANA555
16:31 31.05.2016.

Podvalili im staru hranu.Kataszrofa.

AU
aurelia
19:19 31.05.2016.

Kompletna firma Boso poznata je po prodaji robe što je istekao rok trajanja,a hrana u restoranu nije ni za svinje. Druge ugostitelje u gradu inspekcije zatvaraju i pečate za 5 kuna viška ili manjka u blagajni, a ovaj otruje 2000 ljudi i ništa. Zato je on sponzor HDZ-a i trovaće sugrađane i dalje,umjesto da je u zatvoru.

BI
Bog i Hrvati
17:11 31.05.2016.

Inače vlasnik je Boso, onaj koji je suvlasnik trgovina, nadaleko poznati izrabljivač radnika i novi vlasnik NK Cibalia. Inspekcija će ga sa strahopoštovanjem pitati s koliko ga kazniti.To je lik koji je u istom "povlaštenom" kolu s vinkovačkim Tomom Čuljkom-ponosnimm podpredsjednikom HDZ-a i glavnim tajnikom, Kelićem čiji je sin osuđen u aferi Index a sada se "stručno usavršava" u Plinari Istočne Slavonije... i mnogih drugih ali ne da mi se pisati jer neke institucije su plaćene od istih pa čemu talasati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije