Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PET OSOBA PRIVEDENO

Radikalna desnica održala prosvjed ispred Srpskog narodnog vijeća: Čulo se 'Za dom spremni', uhićen Keleminec

božidar alić
Foto: Screenshot
1/2
17.12.2016.
u 13:56

Na prosvjedu su se čuli sporni uzvici 'Za dom spremni' zbog čega je bilo privođenja.

Na prosvjedu održanom u subotu u središtu Zagreba uhićen je čelnik Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec, koji je zajedno s još četvero prosvjednika priveden zbog kršenja javnog reda i mira, potvrdila je Policijska uprava zagrebačka.

"U službene prostorije na prekršajnu obradu dovedeno je pet osoba. Riječ je najvjerojatnije o prekršajima protiv javnog reda i mira. Među njima je i Dražen Keleminec", potvrdila je Hini dežurna služba PU zagrebačke.

Prosvjed, u organizaciji A-HSP-a okupio je u subotu prijepodne pred prostorijama Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Gajevoj ulici dvjestotinjak ljudi. Kao razlog je naveo protivljenje zaključku saborskog odbora da se ukloni nedavno postavljena spomen ploča u gradu Jasenovcu poginulim braniteljima, pripadnicima HOS-a na kojoj su i riječi "Za dom spremni". 

Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav zaključio je da se time vrijeđaju žrtve jasenovačkog logora i sve žrtve ustaškog režima te da nadležni trebaju "poduzeti radnje" kojima će zaštititi dostojanstvo žrtava i sjećanje na njih.

Mediji prenose da su skup osiguravale jake snage policije, a okupljeni su, uzvikujući pozdrav s natpisa na spornoj ploči, iz Gajeve u povorci prošetali do središnjice SDP-a na Iblerovu trgu, pri čemu je povremeno dolazilo do blokade prometa.

Skup je završen ustaškim pozdravom: Keleminec je govor završio pozdravom "Za dom!", na što je dobio odgovor: "Spremni!". Nakon toga ga je policija privela, dok su ostali privedeni zbog vrijeđanja policajaca i napada na službenu osobu.

Iz PU zagrebačke zasad nisu mogli službeno potvrditi te navode.

>> Dva sata iza zatvorenih vrata pregovarali o tome što napraviti s HOS-ovom pločom u Jasenovcu

Komentara 178

DU
Deleted user
14:26 17.12.2016.

A sada me možete blokirati na još dva dana ili ako Vam vise odgovara na sedam? Imao sam mišljenje da komentari na portalima služe da izražavanje mišljenja, ali uvidio sam da socijalističko-komunistički mentalitet ne mozes promjeniti. Brisanje komentara i blokiranje samo iz razloga što se ne uklapa u uređivačku politiku? Ali to je Hrvatska, na žalost za lustraciju je kasno, a kao i onda kada se moglo, tako i danas u "stožernoj stranci" kolo vode oni koje bi to najviše pogodilo.

DU
Deleted user
14:14 17.12.2016.

sta znaci..radikalna desnica..je li ona..pali..privrce automobile..baca zapaljive boce..razbija..ma dajte..ne kakite..

DU
Deleted user
14:21 17.12.2016.

Autor: Večernji list?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije