Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni odbor i Skupština SDSS-a

'Velikom koalicijom SDP-a i HDZ-a Most samo plaši birače'

Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović na Skupštini
Foto: Branimir Bradarić
1/2
07.08.2016.
u 21:45

SDSS odlučio tko će predstavljati stranku na predstojećim izborima. Imat će kandidate samo na manjinskoj listi za Sabor

Čelnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) danas su u Vukovaru, gdje se održava sjednica Glavnoga odbora i Skupštine stranke, odlučivali o tome tko će tu manjinsku stranku predstavljati na predstojećim prijevremenim parlamentarnim izborima. Za razliku od prošlih izbora, SDSS će 11. rujna imati kandidate samo na manjinskoj listi.

– Očekujemo da u Hrvatskom saboru SDSS, kao i proteklih godina, ima tri predstavnika, rekao je zamjenik predsjednika SDSS-a Milorad Pupovac.

Kandidati SDSS-a za Sabor su Milorad Pupovac (njegov zamjenik bit će Boro Rkman ili Aleksandar Milošević), Mile Horvat (zamjenica Dragana Jeckov) i Boris Milošević ili Mirjana Galo (zamjenik će biti Anja Šimpraga ili Vesna Blanuša).

Prema statutu stranke, kandidate predlaže Glavni odbor, a potvrđuje Skupština stranke. Na sastanku neće biti riječi o tome kojem bloku bi se SDSS nakon izbora 11. rujna mogao prikloniti. Pupovac je najavio da će SDSS, zajedno s ostalim manjinskim zastupnicima, nakon izbora odlučiti koju će opciju podržati, ali i istaknuo da će pokušati utjecati na to da se sastavi što je moguće stabilnija i bolja Vlada.

– Iskustvo kratkotrajnosti, nestabilnosti i eksperimentiranja s Vladom, čemu smo bili svjedoci, moralo bi biti iza nas jer je Hrvatska na taj način izgubila previše vremena. Ako se dogodi da ponovimo taj eksperiment, bit će to golema šteta za Hrvatsku i veliki gubitak za sve političke stranke – istaknuo je Pupovac.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućoj velikoj koaliciji koju bi činili HDZ i SDP, Pupovac je rekao kako s tom opcijom birače plaši Most radi svojih političkih interesa kao i da je trenutačno teško govoriti o tome kako će izgledati razgovori i buduća većina. 

>> Božo Petrov želi TV debatu s Plenkovićem i Milanovićem

Komentara 25

BA
bakulušić
13:22 07.08.2016.

U Mađarskoj nacionalne manjine imaju pravo na svoje predstavnike u parlamentu ali ti predstavnici nemaju pravo glasovanja. Hrvatskoj je potreban takav model a do tada Pupovac ima sve što poželi. On je jedan od rijetkih u Hrvatskoj komu se ispunjavaju sve želje. I prohtjevi. A on nije baš skroman.

DR
Držislav
13:23 07.08.2016.

Koliko Hrvati imaju zastupnika u srbijanskom parlamentu? Mijenjati sve moguće zakone i Ustav, broj zastupnika na bazi reciprociteta! Ovako ovaj beogradski trbuhizborac mešetari s glasovima u Hrvatskom saboru, pljuje na Oluju i o trošku Hrvatske živi, riga vatru i putujeje u Srbiju na prosvjed protiv Hrvatske i Dana zahvalnosti!! Dokle ćemo plaćati izdajice i prikrivene četnike koji proklinju dan kada je stvorena samostalna Republika Hrvatska?!

DU
Deleted user
13:15 07.08.2016.

Mislim da je krajnje vrijeme da se promijeni zakon i prekine sa praksom da netko bude pomocnik ministra, dogradonacelnik, dozupan samo zato sto je pripadnik nac manjine iliti srbin ....jer takvo sto ne postoji ni u jednoj zemlji Eu-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije