Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Norijada 2016.

Po prvi put vukovarski maturanti plesali Quadrilla ples

vukovar maturanti
Foto: Branimir Bradarić
17.05.2016.
u 16:54

Ples je održan u organizaciji Grada Vukovara i Vijeća za prevenciju u gradu kako bi mlade odmaknuli od alkohola i mogućih nereda, ali im i omogućili da uđu u povijest kao prva generacija vukovarskih maturanata koja je plesala Quadrillu

Vukovarski maturanti danas su, po prvi put, povodom završetka svoga srednjoškolskog školovanja plesali tradicionalni francuski Quadrilla ples.

Stotinjak maturanata iz četiri vukovarske srednje škole Quadruilla ples otpleslali su na središnjem gradskom trgu.

-Čestitam maturantima i nadam se da su uspjeli ostvariti rezultate koji ih zadovoljavaju te da će uspjeti upisati fakultete koje žele. Poručujem im da se trude svoju perspektivu naći u svojim gradovima i državi. Život nije lagan, život je borba i koliko budu ulagali u sebe toliko će dobre rezultate i izvući, a mi smo tu da im pomognemo, rekao im je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji im je čestitao na završetku školovanja te poželio sve najbolje u daljem životu.

Ples je održan u organizaciji Grada Vukovara i Vijeća za prevenciju u gradu kako bi mlade odmaknuli od alkohola i mogućih nereda, ali im i omogućili da uđu u povijest kao prva generacija vukovarskih maturanata koja je plesala Quadrillu.

Prema najavama iz gradske uprave Quadrilla ples biti će organiziran i iduće godine ali uz brojne popratne sadržaje kako bi maturanti svoj dan slavili u kontroliranim uvjetima. Za projekt "Norijada 2016." grad je iz proračuna izdvojio 30.000 kuna.

Za plesnu obuku maturanata zadužena je Agencija koncert iz Osijeka, a u organizaciju su se uključile i druge ustanove pa je tako Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar, koji je partner u provedbi projekta, osiguralo sendviče i vodu za maturante te dežurstvo volontera za pružanje prve pomoći.

>>Vukovarski maturanti kraj srednjoškolskog obrazovanja proslavit će kvadrila plesom

Komentara 1

KA
Kameni
19:55 17.05.2016.

Uzicko kolo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije