Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon sastanka s Bidenom

Pahor: Perspektiva članstva donosi reforme, mir i stabilnost

joe biden borut pahor
Foto: Damir Senčar/FaH
25.11.2015.
u 14:35

Pahor je rekao da je svrha Zagrebačkog summita prije svega potpora europskoj perspektivi za države u regiji i perspektivi članstva u NATO-u za one države koje to žele te da vrata ostanu otvorena za sve koji se žele pridružiti

Perspektiva članstva u EU i NATO-u važna je za zemlje jugoistočne Europe jer ona motivira na provedbu reformi i čuva mir i stabilnost, izjavio je u Zagrebu slovenski predsjednik Borut Pahor nakon sastanka s američkim predsjednikom Joeom Bidenom na marginama summita zemalja jugoistočne Europe. 

Pahor je rekao da je svrha Zagrebačkog summita prije svega potpora europskoj perspektivi za države u regiji i perspektivi članstva u NATO-u za one države koje to žele te da vrata ostanu otvorena za sve koji se žele pridružiti. – To održava želju u državama da provedu reforme – kazao je i dodao da se time također održava mir i stabilnost.

 Slovenski predsjednik također je rekao da je s Bidenom razgovarao o izbjegličkoj krizi, kako smanjiti broj izbjeglica te o tome "kako djelovati zajedno da se spriječi humanitarni problem". 

 Pahor je ocijenio je da je sastanka s Bidenom bio "dobar i koristan".

Slovenska televizija, komentirajući sastanak Pahor – Biden, posebno upozorava na Pahorove izjave koje je zadnjih dana ponovio u više navrata – da sve države u regiji moraju imati europsku perspektivu te da onima koje to žele treba dati u NATO perspektivu, ali ne ih na to prisiljavati, s obzirom na situaciju u kojoj Srbija ustraje na svojim odnosima s Rusijom.

 Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i slovenski predsjednik danas su u Zagrebu domaćini summita zemalja jugoistočne Europe. 

>> Joe Biden: 'Ovdje sam bio dok je još Tito bio živ, a potom Tuđman. Sad znate koliko sam star'

Komentara 1

Avatar mama mia
mama mia
11:01 26.11.2015.

Zato Slovenci postavili žicu sa žiletima sve zbog mira i perspektive i ljubavi prema Hrvatskoj precjednici koju je Pahor skušuvao i ruku pod ruku s njom prošetaoa a ona ozarena lica zaboravila da nam Slovenci ušli u teritorij sa svojom NATO- žicom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije